Черногорската полиция в петък официално обвини До Куон, криптовалутният предприемач

...
Черногорската полиция в петък официално обвини До Куон, криптовалутният предприемач
Коментари Харесай

Обвинен в измами крипто милиардер е арестуван в Черна гора

Черногорската полиция в петък публично упрекна До Куон, криптовалутният бизнесмен зад две цифрови валути, които изгубиха над 40 милиарда $ предходната година, за подправяне на публични документи, откакто го арестуваха на летището в Подгорица.

До Куон, южнокорейски жител, и втори обвинен бяха арестувани в четвъртък, до момента в който се опитваха да се качат на полет за Дубай с подправени паспорти на Коста Рика и втори комплект белгийски паспорти в багажа им, заяви Ройтерс.

Срещу двамата е издадена интернационална заповед за " обезпечаване на наличието им... пред Южния областен съд в Сеул по съмнение за осъществяване на няколко незаконни действия в региона на стопанската система ".

До Куон, индивидът зад токените terraUSD и Luna, се укриваше от управляващите.

 Съединени американски щати арестуваха създателя на криптоборсата Bitzlato Съединени американски щати арестуваха създателя на криптоборсата Bitzlato

Южнокорейските управляващи издадоха заповед за ареста на Куон предишния септември, защото смятаха, че Terraform Labs е нарушила разпоредбите на финансовия пазар.

Би Би Си оповестява, че Сеул е считал, че Куон се е укривал в Сърбия и даже са изпратиха чиновници в Белград, с цел да договарят, защото двете страни нямат контракт за екстрадиция.

Новината за ареста му беше споделена първо от вътрешния министър на Черна гора Филип Аджич, който написа в " Туитър ", че " един от най-издирваните бегълци в света " е бил арестуван на летището в Подгорица.

Аджич добави, че обвиненият е пътувал под подправено име с подправени документи.

 Знаменитости бяха упрекнати в противозаконна реклама на криптовалута Знаменитости бяха упрекнати в противозаконна реклама на криптовалута

Няколко часа откакто Куон беше арестуван в Подгорица, американският областен съд в Манхатън оповести обществено обвинителен акт от осем точки против него.

Обвинителният акт от четвъртък упреква Kуон, който е съосновател на Terraform Labs и е създал валутите TerraUSD и Luna, по две обвинявания за машинация с скъпи бумаги, машинация с електронни носители, машинация със артикули и интрига.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР