Чернодробната стеатоза е затлъстяване на черния дроб. Това е заболяване

...
Чернодробната стеатоза е затлъстяване на черния дроб. Това е заболяване
Коментари Харесай

Забранени храни при стеатоза на черния дроб

Чернодробната стеатоза е затлъстяване на черния дроб. Това е заболяване на обмяната на веществата, което се характеризира с отлагането на огромно количество мазнини в този орган. Хората със тлъст черен дроб би трябвало да извърнат изключително внимание на храненето си.

Забранените храни при стеатоза на черния дроб са варените и пушените салами и пушените меса, тлъстите меса, както и продуктите, съдържащи скотски мазнини. Ако страдате от стеатоза на черния дроб, не би трябвало да ядете масло, мляко, сметана и яйца. Може да консумирате нискомаслено сирене, само че би трябвало да избягвате кашкавала и сходните на него сирена.

Морските артикули също са неразрешени. Може да се употребява риба, само че единствено в случай че е приготвена на скара.

Забранени са тлъстите супи като шкембе супа, курбан супа, телешка чорба или чорба със свинско месо. Дори и пилешката чорба би трябвало да се заобикаля. Болните могат да ядат леки зеленчукови супи и варени зеленчуци.

Не се позволява приемът на рафинирана бяла захар и на рафинирано бяло брашно, което изключва от менюто на болния сладкарските произведения. Пастите, тортите, локумът, халвата и шоколадовите произведения са неразрешени.

 Чернодробна стеатоза

Пържените ястия също са доста рискови за хората със тлъст черен дроб и са неразрешени за тях. Не би трябвало да се ядат пържени картофи, кюфтета от месо или картофени кюфтета. Забранени са и пържените тестени произведения като мекици, бухти, понички и пирожки.

Острите подправки, богатите на холестерол артикули и алкохолът също са строго неразрешени. Забранени са и газираните питиета, подсладените питиета, соковете и нектарите. Може да се пият единствено прясно изцедени сокове, без да се подслаждат. Билковият чай е позволен, само че би трябвало да се пие, без да се прибавят захар или мед.

Въпреки рестриктивните мерки в менюто болните от чернодробна стеатоза не би трябвало да гладуват. Храненията би трябвало да са през към три часа, само че да се яде по малко. Преяждането е нездравословно, както и гладуването.

Вижте всички наши оферти:

- Диетична Вечеря;

- Диетични Сандвичи;

- Диетичен Хляб.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР