Черно море На рейд край варненския бряг е корабът Nobel Globetrotter

...
Черно море
На рейд край варненския бряг е корабът Nobel Globetrotter
Коментари Харесай

Сондажният кораб Nobel Globetrotter 2 е на рейд край варненския бряг

Черно море На рейд край варненския бряг е корабът Nobel Globetrotter 2, който прави сондажи за петрол и природен газ в Блока " Хан Аспарух ". Огромният кораб плава под флага на Либерия, издигнат е през 2012 година Той е последно потомство сондажен транспортен съд, оповестява "Черно море ". Разполага със система за динамично позициониране, при която компютър ръководи шестте витла, с цел да държи плавателния съд на място в намерено море при разнообразни метеорологични условия. Сондажният транспортен съд е оборудван и с дистанционноуправляема подводница.
Nobel Globetrotter 2 не прави активност, а се намира на рейд, оповестиха от Изпълнителна организация " Морска администрация ". Проучвателният сондаж дава информация дали в Блока има петрол или природен газ. Ако се откри съществуване на въглеводороди, ще бъдат нужни спомагателни разбори, с цел да се оцени техния капацитет и икономическа доходност.

Първият изследователски сондаж в Блок " Хан Аспарух " в търсене на въглеводороди бе в края на април 2016 година " Полшков-1 " и е първият дълбоководен сондаж в българската акватория на Черно море. Очаква се сондажните интервенции за "Рубин-1 " да продължат при започване на 2018 година Те ще спомогнат за приемането на спомагателна информация за по-нататъшното оценяване на въглеводородния капацитет на Блок "Хан Аспарух ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР