Черно море Тича ще излезе почти изцяло с юношески състав

...
Черно море Тича ще излезе почти изцяло с юношески състав
Коментари Харесай

Черно море с юноши срещу Левски, забраниха картотека заради стари дългове

Черно море Тича ще излезе съвсем напълно с младежки състав за първия си мач от сезона в НБЛ, оповестява BGBasket.com.

Варненци са получили възбрана от ФИБА да картотекират нови играчи, поради отговорности към някогашен баскетболист на отбора.

Така за неделния дуел с Левски Дарин Великов ще има разполагаем единствено няколко по-опитни играчи, и всички останали ще бъдат от юношеската селекция.

Веселин Георгиев, Венелин Христов и Кристиян Кръстев са единствените отвън тийнейджърска възраст, които могат да играят за Черно море против Левски.

Регистирани за мача са петима играчи набор 2000, както и двама от най-талантливите състезатели от националния тим за момчета (16) - Михаил Молдов и Александър Стойков, родени през 2001.

"Нашата лига работи под управлението на БФБ. В НБЛ сме осведомени, че БФБ е получила от ФИБА краткотрайно прекъсване на регистрирането на нови играчи в Черно море Тича, поради забавени заплащания към някогашен състезател на тима. Запознати сме с проблема, само че пълномощията на Лигата се простират до там да картотекираме играчите, които са предоставени от Черно море Тича, " разяснява генералният управител на НБЛ Лили Борисова.

Изпълнителният шеф на Черно море Тича Борис Стоянов от своя страна показа формалното мнение на клуба пред страницата на НБЛ: "Бяхме осведомени, че играч е завел иск против БК Черно море Тича за неполучени хонорари от престоя му в клуба по времето на остарялото управление на тима, когато президент или ръководител е бил господин Симеон Варчев. За наше голямо съжалние ФИБА действа по този начин, че разпознава и признава БК Черно море Тича като правоприемник на предходния клуб и автоматизирано процедурите по желае падат върху нас. В офиса на БФ Баскетбол е получена публична забрана за картотекиране на нови състезатели все още от страна на БК Черно море Тича. Ние, като безупречен клуб, който не е замесен в проблема, апелираме пред КАС и ФИБА това решение и чакаме възбраната да бъде вдигната. Решението ще излезе на 3-ти ноември 2017 година. Клубът направи публична картотека в НБЛ и след разрешаване на проблема ще записва и новите попълнения, което се надяваме да стане напълно скоро. "

В петък бе крайният период за картотекиране на тимовете от НБЛ, които ще вземат участие в първия кръг на шампионата през днешния ден и на следващия ден.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР