Черно море не беше засегнато от замърсяване след взрива на

...
Черно море не беше засегнато от замърсяване след взрива на
Коментари Харесай

Колко струва почивката в един от най-оживените румънски курорти?

Черно море не беше наранено от замърсяване след гърмежа на Каховка. Туристите в Румъния не се тормозят. Това тричленно семейство е избрало тризвезден хотел в курорта Мамая. Настаняването, което е било резервирано авансово, им е коствало 260 евро на вечер.

Но какъв брой харчат дневно?

„ Мисля, че 150 леи, само че елементарно може да прескочи тази сума “, споделя туристка.

В южната част на курорта обядът в ресторант на самообслужване коства към 100 леи или към 40 лв..

Най-евтината чорба, зеленчуковата, коства 3 евро. Туристите заплащат 4 евро за пащърнак или рибена чорба, 5 евро за шницел, 2 евро за паница с аншоа и още 2 евро за 100 грама пържени картофи.

На плажа най-евтиният шезлонг коства 6 евро, тъй че прибавете още 18 евро към дневния бюджет за трима души. 2 евро за чаша бира, 4 евро за коктейл, 2 евро за варена царевица, 2 евро за понички и 2,50 евро за палачинка.

„ Цените не са за всеки. Тези, които могат да си ги разрешат, остават тук. Тези, които не могат, просто отиват на плажа “, споделя туристка.
Ако би трябвало да бъда почтена, изхарчих много. Похарчих към 100 евро за 4 души, единствено за храната и няколко коктейли, само че това са цените.
Туристка

Туристически организации споделят, че в този момент посещаемостта е леко нараснала в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Това е по този начин, макар че доста туристи, изплашени от възможната вълна от замърсяване в Украйна, желаеха да анулират резервациите си.
Имаше и туристи, които питаха дали могат да реалокират резервацията си за различен интервал, в случай че този слух се удостовери, само че не можем да приказваме за феномен, за огромен размер от запитвания.
Йону Недеа, шеф на туристическа организация

Около 80% от потенциала на курорта ще бъде напълнен, което е повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година. Въпреки това доста туристи желаеха да анулират резервациите си, откакто чуха, че морската вода може да бъде инфектирана от вълната на замърсяване, породена от разрушаването на украинския язовир. След като управляващите оповестиха, че няма заплаха, хората продължиха да идват и да се любуват на почивката си. Румънските курорти разчитат съвсем напълно на румънски туристи, фамилии с деца. Те остават почти 5 дни с бюджет сред 400 и 600 евро.

От морския бряг на Румъния – Диана Собару, за Euronews.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР