Черно море гради нов отбор в движение и направи мечтан

...
Черно море гради нов отбор в движение и направи мечтан
Коментари Харесай

Илиан Илиев обяви какъв Черно море иска да види на Армията

Черно море гради нов тим в придвижване и направи желан старт в efbet лига след победа с 3:1 над Локомотив (Пд) в първия кръг. В събота обаче за варненци ще е по-тежко, защото гостуват на неуместния за всеки тим в елита ЦСКА-София, който също така ще е като ранен звяр след неверната стъпка вкъщи против Етър.

В изявление за „ Петел” треньорът на „ моряците” Илиан Илиев разкрива какво мисли за положението на ЦСКА, по какъв начин желае да играе неговият отбор и по какъв начин да се опълчи на един от претендентите за купата.

- Г-н Илиев, ЦСКА-София изигра два слаби мача и управлението привика играчите на диалог. Смятате ли, че има земетресения и напрежение измежду „ червените” и до каква степен това ще им се отрази на представянето им в събота?

- Първо, ЦСКА-София игра доста добре против Титоград и мисля, че леко подцениха идващия мач с Етър, до момента в който в реванша в Черна гора, поради резултата от първата среща, значимото беше да преминат в идващия кръг на Лига Европа. ЦСКА резервира тима си и ядрото на състава, взе и нелоши футболисти. Така че никой не се заблуждава, че с два не толкоз добре изиграни мача, в единия от които е имало и подценяване, не са във форма.

- След грешката против Етър ЦСКА-София несъмнено ще е двойно по- въодушевен, с цел да не стъпи изкривено вкъщи за повторно подред?

- Грандовете не обичат да вършат неверни стъпки на собствен терен, тъй че ще ни бъде много мъчно, изключително след изгубените две точки на ЦСКА-София против Етър. Но ние ще създадем всичко допустимо да играем добре и да откраднем нещо.

- Това че ЦСКА-София е по-напред с подготовката от вас и тимът му е по-сработен от вашия, дава ли му преимущество?

- Дайте да не обсъждаме сходни неща. Вече споделих, че ни чака сложен мач и ние би трябвало да влезем в него готови, уверени и извънредно дисциплинирани в отбранителен проект. Защото футболистите на ЦСКА-София са много сработени и се познават доста добре.

- Как би трябвало да играе Черно море, с цел да противодейства сполучливо на „ червените”?

- Освен да сме дисциплинирани в отбранителен проект, когато имаме топката, би трябвало да я държим колкото се може повече, защото водещите тимове желаят с най-малко старания да реализират оптимални резултати.

- Какъв ЦСКА-София очаквате да видите в събота?

- Не аз съм индивидът, който да каже това. Аз чакам нашият тим да не повтори първите 20 минути против Локомотив (Пд), когато бяхме нервни. Да влезем по-спокойно в мача и да играем футбол. Защото, ние сме тим, който обича да играе футбол и не обича да бяга след топката, и когато я губим бързо и не играем с нея, сме уязвими.

- След като се завърнахте на „ Тича”, на „ Армията” един път стигнахте до 0:0, а в другите мачове малко не ви доближи за точки. Готов ли е Черно море за следващ театър в дома на армейците?

- Винаги съм казвал на момчетата, че в случай че отиваме с мисълта да не позволяваме гол, да вкараме или да реализираме избран резултат, е неточност. Важното е да излизаме и да играем футбол, а резултатът ще е разследване на нашата игра. Ако ние не сме в положително положение, не може да чакаме нищо положително. Ние би трябвало да сме подготвени да играем футбол и да се противопоставяме на всеки противник с всевъзможни футболни средства.

- Видяхте ли неточности от първия мач с Локо, които не желаете да повтаряте?

- Грешки всеки позволява, в случай че не се допускаха неточности, футболът щеше да е най-скучният спорт. Искам нашите неточности с времето да ги свеждаме до най-малко.

- Макар че тимът ви още не е построен, оптимист ли сте за Черно море след успеха на старта в шампионата?

- Това е единствено една победа в едно дълго състезание. Добре е да побеждаваш, добре е да вземаш три точки, само че знаем, че във футбола с изключение на победи, има и загуби, след които пък идва изправителен. В събота ще е противоположното - ще опитаме да защитим нашата победа.

- Казахте, че търсите един-двама бранители, а някои от младите ви играчи могат да бъдат преотстъпени на други клубове. Има ли развиване по двата въпроса?

- Продължаваме да търсим нещо уместно в отбрана, а младите не престават да не желаят да отиват в други тимове и да стоят тук. Ако нашите гении не трансформират решението си, не е изключено да се разделим с някои от тях.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР