Черният дроб е вторият по големина орган в човешкото тяло.

...
Черният дроб е вторият по големина орган в човешкото тяло.
Коментари Харесай

7 съвета за здрав черен дроб

Черният дроб е вторият по величина орган в човешкото тяло. Освен това той има над 500 значими " задания ", с цел да поддържа тялото крепко - пречиства тялото от отрови и лекарства, дава отговор за метаболизирането на храната и веществата в нея, грижи се за равнищата на холестерол, контролира хормоните и съхранява захарта за моментите, в които ви би трябвало. Затова е значимо да се грижите за черния си дроб. Вижте някои съществени препоръки.
1. Грижете се за тежестта си
Натрупването на мазнини в черния дроб е риск, пред който са изправени всички хора с наднормено тегло. Дори да не сте затлъстели, а единствено с няколко кг от горната страна, това може да сътвори проблеми и да аргументи така наречен омазнен . За да се преборите с този проблем, би трябвало да намалите тежестта и да влезете в норма за възрастта и растежа си.

2. Хранете се уравновесено
Избягвайте калоричните храни. Храните с наситени мазнини и рафинирани въглехидрати са най-големите ви врагове. Сведете до най-малко така наречен бели убийци - бяло брашно, бяла захар, бял ориз. Включете храни, богати на фибри. Яжте постоянно риба, плодове, зеленчуци, ядки и пълнозърнести самун и ориз. Наблегнете на нискомаслените млечни артикули. Пийте доста вода.

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР