Черният дроб е напълно защитен от цироза, ако дневно се

...
Черният дроб е напълно защитен от цироза, ако дневно се
Коментари Харесай

Четири кафета на ден борят щетите от пиенето

Черният дроб е изцяло предпазен от цироза, в случай че на ден се изпиват по четири чаши кафе. Те обаче не могат да изтрият всички вреди, които нанасяме на организма си с нездравословния метод на живот.

Тежките увреждания на черния дроб, които постоянно приключват съдбовно, могат да бъдат лимитирани с пиенето на повече кафе. До този извод са стигнали учените, откакто изследвали над 430 хиляди души.

До момента се предполагаше, че две чаши на ден понижават риска от развиване на цироза на черния дроб на половина. Учените от университета в Саутхемптън, Англия са открили, че това освен е правилно, само че има метод по какъв начин да ограничим тази опция до цялостния най-малко.

Кафето е евтина и всеобща напитка, която понася добре на множеството хора. В същото време цирозата е измежду болесттите, които убиват над 1 милион души всяка година в целия свят. Тя се заражда като имунна реакция или е разследване на омазняване на черния дроб, получило се от диабет или наднормено тегло.

В тестванията при 9 от 10 души увеличената консумация на кафе доста е понижила риска от цироза, спрямо хората, които не пият от тъмната напитка. Изследванията демонстрират, че в случай че чашите кафе се усилят до 4 дневно, рискът от цироза продължава да понижава обратнопропорционално до цялостния най-малко. Една чаша понижава риска до 22%, две - с 43 на 100, три – до 57%, а четири – над 65%.

 Кофеин

Протективният резултат на кафето е най-осезаем при уврежданията, породени от алкохола. При затлъстяване и диабет то е повече от минимално. Не всеки тип кафе и технология на подготвяне обаче има сходно позитивно въздействие. Това е изключително значимо при неалкохолно увреждане на дроба. Най-благотворно деяние има шварц кафето (филтър кафе).

Колкото и благотворно да работи кофеинът обаче, той не може да поправи систематичните вреди, които нанасяме върху черния дроб с неприятните си привички. Липсата на здравословен режим няма по какъв начин да бъде сменен с няколко чаши кафе.

Предстои провеждането на още проби, които да покажат дали сходни количества кафе на ден не дават избрана отрицателна реакция в някои от другите органи и системи.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР