Черната кутия на падналия край Шабла МиГ-29 е разчетена, пилотът

...
Черната кутия на падналия край Шабла МиГ-29 е разчетена, пилотът
Коментари Харесай

Разчетена е черната кутия на падналия край Шабла МиГ-29

Черната кутия на падналия край Шабла МиГ-29 е разчетена, водачът е изгубил пространствена ориентировка. Това съобщи на брифинг в Министерски съвет служебният министър на защитата Георги Панайотов. 

" Резултатите са налице и удостоверяват направените от следствието на Военна полиция изводи. Нямаме финален отчет по въпроса, само че първичните резултати удостоверяват към този момент направените изводи ", съобщи Панайотов.

Припомняме, че на 9 юни изтребителят, пилотиран от майор Валентин Терзиев, падна в морето по време на тактически учения „ Шабла 2021 ". Издирването на черната кутия на изтребителя продължи 2 седмици като тя баша намерене на 70 метра дълбочина, само че с щета. Ето за какво се наложи български екип да замине с черната кутия на падналия МиГ-29 до Русия, където тя трябваше да бъде разчетена.

Военният министър разяснява и случая със гибелта на ст. лейтенант Тодор Манчев в " Чешнегирово ". " През последните два-три дни, а и преди този момент, се сипят неистини. Нито Министерството на защитата, нито Военна полиция са правили следствие на случая, при който се стигна до гибелта на старши лейтенант Тодор Манчев. Ние нямаме това право. Това следствие се прави от Военна прокуратура. По тази причина нито МО, нито Военна полиция са могли да му повлияят - просто тъй като не са взели участие в него. Предполагам, че обвиняванията ще продължат, тъй като явно задачата е да бъдем уязвени, без да имаме виновност ", посочи Панайотов. 

Той заяви още, че тази заран на Летище София е дошъл аероплан с група от 22 афганистански и български жители, които са евакуирани от Исламабад, Пакистан, до София, откакто преди този момент са били изтеглени от територията на Афганистан. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР