Черна Коледа се очертава пред Бате Николай, видя HotArena. През

...
Черна Коледа се очертава пред Бате Николай, видя HotArena. През
Коментари Харесай

Бате Николай с черна Коледа след смъртта на дъщеря си

Черна Коледа се обрисува пред Бате Николай , видя HotArena.

През ноември артистът от паметното през 70-те години предаване „ Сладкарница „ Захарно петле ” загуби 33-годишната си щерка Надежда , а с цел да я погребе, се наложи да изтегли бърз заем. Сега с изключение на, че е в печал, е и банкрутирал.

Окаяното финансово положение на Николай Николаев трогна звездите от Народния спектакъл и те взеха решение да му оказват помощ. В техния храм на Мелпомена преди време е и играл и днешният несретник. В Имперската натрупа той се подвизавал в продължение на 28 години. 

Навръх Андреевден студентите на Андрей Баташов – Александър Митрев и Божидар Попчев, изиграха благотворително спектакъла „ До Мюнхен и обратно ”. Част от събраните от представлението средства шефът на Народния Мариус Донкин подари на старческия дом за актьори в столицата. С остатъка от сумата пък закупи 5 кубика дърва за бедстващия Бате Николай . Цепениците към този момент са доставени в къщата му в изоставената махала „ Драгиовци ” край софийското село Вакарел. Там ветеранът живее като аскет в последните няколко години. 

В навечерието на Коледа 77-годишният актьор отиде в Народния спектакъл, с цел да благодари персонално на управлението и креативния състав за оказаната му поддръжка. При визитата си той бе съпроводен от непозната стара дама, която също като него не бе облечена уместно. Госпожата носеше неспретнат червен елек върху вехти панталони и пуловер, а Николаев – мръсни дънки, шлифер и каскет. Двамата изглеждаха като клошари несретници, объркали постройката на театъра с кухня за обществено слаби.

И Бате Николай и сподвижничката му пристъпяха едва-едва - като немощни старци. Преди да загуби щерка си артистът деец беше в доста по-добра физическа форма, само че в този момент напряко е отпаднал. След срещата си с в Народния той и половинката му си извикаха такси, тъй като нямаха сили да се придвижат пеш от жълтите павета до Централна гара.

Докато жълтото возило го караше към ЖП станцията, с цел да хване трен за Вакарел, Николаев пафкаше цигара. Да възпламени в колата му позволи водачът, който очевидно също беше  върл пушач. 

Бате Николай е пенсионер от 2002 година Сумата, която получава месечно от страната за прослужено време, възлиза на 300 лева Отделно му дават и 20 лева за неработоспособност – задето е раково болен. Доходите му са извънредно незадоволителни, с цел да поддържа порядъчен витален стандарт, предават от Уикенд.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР