Черен рекорд в Гърция с над 3500 заразени за ден.

...
Черен рекорд в Гърция с над 3500 заразени за ден.
Коментари Харесай

Черен рекорд на заразените в Гърция, туристи се евакуират от Миконос

Черен връх в Гърция с над 3500 инфектирани за ден. Това е най-голямата цифра за последните 3 месеца и близо 2 пъти по-голяма от регистрираните случаи в понеделник. Най-много са инфектираните в района към Атина, който е и най-населен, само че голям брой случаи има и по островите Крит, Миконос, Санторини, Парос и Родос, които са известни ваканционни дестинации, оповестяват гръцките медии.

Туристите напущат Миконос, където до понеделник са въведени изключителни ограничения. Други въобще отхвърлят да тръгнат на плануваната отмора и всеобщо анулират резервациите си.

Посетителите чакат на опашки по няколко часа, с цел да се тестват и да изоставен острова. " Парите и времето ми отидоха напразно. Взех си отпуска, а се оказа, че няма смисъл. Довиждане, Миконос ", споделя Дина, туристка от Саудитска Арабия, представена от Българска национална телевизия. " Днес е рожденият ми ден и имах проекти за ужасно празненство. Сега просто би трябвало да се прибера в хотела ", споделя Алдън Гат, екскурзиант от Съединени американски щати.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Първият остров за тази година, който влиза в режим на локале...

Отливът на туристи от най-популярния гръцки остров и то в разгара на сезона е тежък удар за туристическия отрасъл. " Съсипват стопанската система на острова в един така и така сложен миг за нас. Вече имаме доста анулирани резервации, туристи, които са тук, просто си потеглят. Това е същинска злополука ", неудовлетворен е Ираклис Цисмопулос, от Съюза на хотелиерите и ресторантьорите.

Собствениците на заведения на остров Миконос насочиха яростно послание към държавното управление, че трансферира виновността за разпространяването на вируса върху туристите и нощните заведения. От опозицията също подлагат на критика премиера за липса на тактика и занижен надзор от страна на управляващите. До 26 юли са в действие вечерен час и възбрана за музика, а нарушителите са застрашени от големи санкции от 50 000 евро до 200 000 евро, предава БНР.

Полицията пусна дронове над Миконос, с цел да следи за скупчвания на хора. Въпреки това в частни вили и на яхти всяка вечер не престават да се събират младежи. Под прицел на здравното министерство са и други острови с висок брой на инфектирани с Covid-19.
Какво става с хората под карантина
 {{ otherArticle[0].article.title }}
В Гърция имунизират първо възрастните хора, само че по гръцките острови възприеха различен метод. Те се рекл...

На гръцките острови към този момент има дефицит от пространства за туристи под карантина. Хотелиери и притежатели на частни квартири на Миконос отхвърлят да дават стаи с мотив, че хотелите не са лечебни заведения. Правителството търси решение на казуса, на някои дребни острови така наречен карантинни хотели въобще не са планувани.

Обмисля се и отделяне на COVID-кабини във всички фериботи, което ще разреши част от карантинираните туристи да изоставен островите. Засега всички под карантина остават наложително две седмици на острова, където са отседнали.

На островите Санторини, Крит и Парос, където също внезапно се повишава броят на инфектираните, локалната власт приканва. Очаква се спад в потока от туристи, в случай че още острови бъдат сложени под карантина, обезпокоени са туроператорите.

Все повече европейски страни изискват негативен PCR тест при връщане от Гърция или карантина от две седмици.
Задължителна имунизация

Министърът на развиването Георгиадис заяви, че скоро ще се вкара наложително имунизиране освен за медици и обществени служащи, само че и за учители и огромна част от държавните чиновници. Няма да се позволяват студенти на лекции без негативен тест или документ, съобщи министърът на образованието Карамеос.

Вече 54 пожарникари са преместени на различен пост, тъй като отхвърлят да се имунизират. Съгласно проектите на държавното управление отказалите ваксина ще излизат в неплатен отпуск. В частния бранш работодатели заплашват с уволняване неимунизираните, оповестяват от синдикатите.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР