Ченгета и горски спипага бракониери, отсекли 60 дървета в Монтанско. Около

...
Ченгета и горски спипага бракониери, отсекли 60 дървета в Монтанско.
Около
Коментари Харесай

Полицията хвана бракониери в крачка в Монтанско, отсекли били 60 дървета

Ченгета и горски спипага бракониери, отсекли 60 дървета в Монтанско.
Около 12 часа през вчерашния ден в дежурната част на полицията в Монтана е получен сигнал, че в землището на село Д-р Йосифово, местността " Пясъка ", в гориста околност се прави противозаконна сеч на дърва. При посещаване на място от чиновници на реда хванали в крачка 4-ма души, които добиват дърва от типа цер и ги товарят в товарен автомобил „ ГАЗ “. При потегляне на камиона е осъществена инспекция на земен път, като е открито, че товарният автомобил, благосъстоятелност на 59-годишен гражданин на Монтана, е претрупан с 4 кубика дърва, без сложена горска марка. Водач на автомобила е 42-годишен гражданин на село Горно Церовене. Пътниците в камиона, които по-рано са употребявали моторни резачки за сеч на дърветата са на 46 и 35 година от Монтана. Четвъртото лице в хода на инспекцията е избягало и не е открито все още.
Извършен е оглед на мястото, при който станало ясно, че в границите на държавна горска територия са отсечени 10 дървета цер, а наоколо до нея - над 50 дървета от същия тип. Служители на ДГС Монтана са участвали на огледа и товарния автомобил с натоварените на него дърва са конфискувани по административен ред в база за предпазване в село Говежда. Установените моторни триони са конфискувани с протокол за оглед.
Образувано е досъдебно произвеждане за закононарушение по член 235 алинея 1 от Наказателен кодекс. Задържан за период до 24 часа е 46-годишният мъж Работата по случая продължава.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР