Трима служители на реда бяха убити, други петима бяха ранени,

...
Трима служители на реда бяха убити, други петима бяха ранени,
Коментари Харесай

Убити и ранени полицаи в САЩ след опит да връчат заповед за изземане на оръжие

Трима чиновници на реда бяха убити, други петима бяха ранени, а един обвинен е бил открит мъртъв в Шарлът, Северна Каролина, заяви локалната полиция нощес. 

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън е бил известен за случая и е разговарял с губернатора на Северна Каролина Рой Купър, заяви Белият дом.

Началникът на полицейското ръководство на Шарлът-Мекленбург Джони Дженингс съобщи на конференция, че тримата убити служители на реда са били част от оперативна група, формирана от чиновници на голям брой организации.

" Днес е извънредно драматичен ден за град Шарлът и за полицейската специалност. Днес загубихме няколко герои, които просто се опитваха да поддържат сигурността на нашата общественост ", каза Дженингс.

Убитите служители на реда се опитвали да връчат заповед за изземане на огнестрелно оръжие от наказан нарушител. Те пристигнали в жилището, в което се намирал обвиненият и той разкрил огън по служителите на реда. Те отвърнали на огъня и обвиненият бил погубен в двора на къщата. След това по служителите на реда бил открит огън от вътрешността на къщата.

Екип особено подготвени служители на реда влезнал в къщата и задържал двама души, които били вътре. Дженингс съобщи, че се счита, че най-малко един от тях е стрелял по служителите на реда.

Освен тримата убити служители на реда, Дженингс сподели, че петима други чиновници на реда, които се отзовали на място, са били простреляни. Единият чиновник е в сериозно положение, а положението на другите е устойчиво.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР