Челси се наложи с 2:0 над Блекбърн на Стамфорд Бридж“

...
Челси се наложи с 2:0 над Блекбърн на Стамфорд Бридж“
Коментари Харесай

Челси взе своето срещу Блекбърн и е напред в Карабао Къп

Челси се наложи с 2:0 над Блекбърн на „ Стамфорд Бридж “ и се класира за четвъртфиналите на Карабао Къп. „ Сините “ от Лондон стигнаха удобно до триумфа, като не оставиха съвсем никакви шансове на гостите да отбележат гол.

Първото състояние в мача пристигна в 16-ата минута, когато Рийс Джеймс нанесе удар към долния ляв ъгъл, само че Леополд Валстед реагира добре и мазета топката. Осем минути по-късно Джеймс стреля от границата на наказателното поле, само че настрана от вратата.

Натискът на Челси се усили и в 26-ата минута Енцо Фернандес също се опитва от границата на наказателното поле, само че Валстед не разреши топката да навести мрежата му. Половин час след началото на мача разумното се случи и Челси излезе напред в резултата. Беноа Бадиашил връхлетя върху отскочила топка в наказателното поле и се разписа за 1:0 във вратата на Блекбърн. Няколко секунди след началото на второто полувреме Блекбърн за първи път опита да заплаши вратата на Челси, откакто Хари Ленърд стреля от наказателното поле, само че настрана от вратата.

В 58-ата минута Коул Палмър направи добър пробив и навлезе в наказателното поле, само че бе спрян от Валстед. Секунди по-късно Челси осъществя втори гол, откакто Рахийм Стърлинг лиши топката от защитник на Блекбърн и я прати в мрежата на гостите – 2:0.

В рамките на няколко минути Челси опита да осъществя трети гол. В 69-ата минута Коул Палмър стреля от границата на наказателното поле, само че се отклони в защитник и срещна десния непряк дирек. Малко по-късно шут на Стърлинг бе блокиран, а на Конър Галахър мина настрана от вратата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР