Челси поведе класирането в английската Висша лига. Това стана възможно

...
Челси поведе класирането в английската Висша лига. Това стана възможно
Коментари Харесай

Челси подчини Лийдс

Челси поведе класирането в британската Висша лига. Това стана допустимо след победа на отбора на личен терен против Лийдс. Лондончани завоюваха с 3:1, достигайки до безапелационен поврат, макар че се оказаха в ролята на изоставащи в резултата.

Жиру, Зума и Пулишич бяха точни за спечелилите, до момента в който Патрик Бамфорд вкара почетното попадение за гостуващия състав.

Той се разписа във вратата на " сините " след единствено 4 минути игра, стъписвайки ограничавания брой фенове, на които бе разрешено да участват на стадиона за първи път от доста време насам.

Резултатът беше подравнен в намиращия се в безупречна форма Оливие Жиру. Той вкара за 1:1 след 27 минути игра.

Така приключи първата част от конфликта на " Стамфорд Бридж ".

Второто полувреме бе много по-убедително за " сините " от Лондон, като те стигнаха до отбелязването на нови две попадения.

В 61-ата минута Курт Зума надскочи бранителите на противника и прати неспасяемо топката в мрежата за 2:1, получавайки заслужени поздравления от всички свои съотборници.

В последните мигове от даденото продължение на срещата похваленият неотдавна от Франк Лампард за старанието си в тренировките на отбора Кристиан Пулишич оформи крайното 3:1, качило Челси на върха в класирането.

Отборът е с актив от 22 точки - една повече, само че и мач в задатък пред втория Тотнъм. Лийдс заема 13-ата позиция в таблицата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР