Челси е изправен пред много тежка ситуация и ще е

...
Челси е изправен пред много тежка ситуация и ще е
Коментари Харесай

Челси готви огромна чистка през лятото, за да облекчи тежкото си положение

Челси е изправен пред доста тежка обстановка и ще е неотложно да се направи всеобща чистка в тима през лятото след оповестените в понеделник съществени загуби в размер на 121 милиона паунда за миналата акция, твърди The Sun.

Именно тези финансови резултати ускоряват натиска към шефовете на клуба бързо да осъществят своите ходове, с цел да могат да балансират финансите на клуба и да се вместят във финансовия феърплей преди да им бъдат наложени наказания. Това състояние е подсилено и от представянето в шампионата, където „ сините “ заемат едвам десетото място във Висшата лига и присъединяване в европейските шампионати идната година е под сериозна въпросителна, въпреки че отборът е на ¼-финал в Шампионката лига, където ще се изправи против настоящия притежател на трофея – Реал Мадрид.

Лондончани имат общи загуби в размер на 274 милиона паунда за последните два сезона при позволен предел от 105 милиона в границите на три сезона. Именно заради тези аргументи от „ Стамфорд Бридж “ би трябвало бързо да създадат доходи до 30 юни, когато изтича крайната дата на този сезон, защото в идната финансова година ще влизат и огромна част от впечатляващите 545 милиона паунда, които лондончани похарчиха в последните два трансферни прозореца.

The Sun написа, че Челси ще бъде подготвен да се раздели с футболисти, които са артикул на школата на клуба, измежду които са Мейсън Маунт, Трево Чалоба, Конър Галахър, Рубен Лофтъс-Чийк и Калъм Хъдсън-Одой, които не костват нищо на клуба, защото са артикул на академията. Други имена, които са спрягани за овакантяване, са Матео Ковачич, Хаким Зиеш, Кристиан Пулишич, както и вратарят Едуар Менди. Изненадващото име в листата пък е това на Бен Чилуел, за който от изданието настояват, че Манчестър Сити харесва доста и са подготвени да платят 70 милиона паунда, с цел да го вземат на „ Етихад “.

Ръководството на Челси ще би трябвало бързо да реализира тези покупко-продажби, което ги слага в неизгодна позиция, защото те ще са притиснати от времето и крайния период 30 юни. Общите загуби на Челси за последните три акции са 242 милиона паунда, само че от Висшата лига оповестиха известни облекчения напоследък заради рестриктивните мерки около пандемията от COVID-19.

Chelsea 'set to lose best homegrown stars' as club prepares for huge summer clearout
— The Sun Football ⚽ (@TheSunFootball)
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР