Чехия е готова да привлече „Росатом“ към строителството на нови

...
Чехия е готова да привлече „Росатом“ към строителството на нови
Коментари Харесай

Чехия е готова да привлече „Росатом“ към строителството на АЕЦ при участието на чешки компании


Чехия е подготвена да притегли „ Росатом “ към строителството на нови блокове на АЕЦ „ Темелин “ и АЕЦ „ Дуковани “ при изискване за присъединяване в плановете на чешки компании, съобщи президента на страната Милош Земан по време на договарянията си с министъра на индустрията и търговията на Русия Денис Мантуров, съгласно прессъобщение на съветското министерство.

Максималното присъединяване на чешки компании при реализирането на проектите за създаване на нови енергоблокове в чешките АЕЦ ще бъде едно от главните условия за присъединяване в търга, в който би желала да се включи и съветската корпорация „ Росатом “. Това съобщи министърът на индустрията и търговията на Чехия Марта Новакова след съвещание на междуправителствена комисия, оповестява от своя страна съветското електронно издание atominfo.ru
„ Ние също желаеме, след завършването на енергоблока, той да бъде под цялостното ръководство на чешката страна, в това число и провеждането на профилактичните действия “. Тези условия ще бъдат измежду главните в бъдещия търг за строителството на енергоблок на една от двете настоящи централи в страната – АЕЦ „ Темелин “ или АЕЦ „ Дуковани “. Новакова съобщи, че е рано да се приказва за периодите за осъществяване на търга.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР