Чехите откриха видеозапис от показен процес по време на Сталинизма,

...
Чехите откриха видеозапис от показен процес по време на Сталинизма,
Коментари Харесай

Чехите откриха видеозапис от показен процес по време на Сталинизма

Чехите откриха видеозапис от демонстративен развой по време на Сталинизма, написа " Гардиън ". Кадрите демонстрират по какъв начин Рудолф Слански и други топ комунисти са станали жертва на брутална чистка.
Осъждането на гибел на водещия чехословашки болшевик е измежду най-значимите показни процеси на XX век. Слански е екзекутиран по разпореждане на Сталин.
От десетилетия събитията към революционния арбитражен съд, довел до екзекутирането на Слански, общоприет секретар на Комунистическата партия на Чехословакия, и други 10 души, са забулени в тайнственост.
Но в този момент историците ще могат по-подробно да проучат процеса след появяването на видеозапис и аудиозапис от процеса през 1952 година Смята се, че записите покриват по-голямата част от траялия 8 дни развой. Те са открити в железни и дървени кутии с милиони класифицирани документи на Комунистическата партия в Паненске-Бржежани до Прага.
Чешките историци и архивисти са изгубили следите на записите, които са направени по разпореждане на комунистическите управляващи за основаване на агитационен филм, който в последна сметка в никакъв случай не е бил основан.
Материалът - съдържа 6 часа 35 mm черно-бял отрицателен филм и 80 часа аудио, в този момент се намира в Националния кино списък на Чехия, който е изискал от държавното управление няколкостотин хиляди евро за възстановяване.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР