Чеченският лидер Рамзан Кадиров каза, че още 3000 негови бойци

...
Чеченският лидер Рамзан Кадиров каза, че още 3000 негови бойци
Коментари Харесай

Рамзан Кадиров: Още 3000 чеченски бойци са готови да воюват в Украйна

Чеченският водач Рамзан Кадиров сподели, че още 3000 негови бойци са подготвени да отидат да се бият в Украйна, с цел да се причислят към нови елементи на съветското министерство на защитата и съветската национална армия.

" Бойците към този момент са подготвени да отидат в зоната на Северния боен окръг, с цел да противодействат на нацистката и НАТО-вската експанзия. Като се има поради тяхната висока бойна подготовка, съоръжение, мощна и несломима мотивация, момчетата са в положение да изпълнят задача с всякаква трудност ", написа Кадиров в канала си в Telegram.

През май Рамзан Кадиров сподели, че Чечня е изпратила 26 000 бойци в Украйна от началото на годината, в това число 12 000 доброволци, и че 7000 от тях към момента се бият по това време, напомня " Труд ".

По-рано този месец Рамзан Кадиров увери, че група наемници от частната военна компания " Вагнер " (която изигра значима роля във войната в Украйна до протеста на нейния началник Евгений Пригожин, умрял в самолетна катастрофа) вземат участие в образованието на чеченски специфични елементи.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР