, че е изпратила писмо до българското дружество Булгаргаз относно

...
, че е изпратила писмо до българското дружество Булгаргаз относно
Коментари Харесай

ЕК няма да се колебае да действа при нарушения в договора на Булгаргаз с Боташ

, че е изпратила писмо до българското сдружение " Булгаргаз " по отношение на съглашението му с, оповестява Българска национална телевизия.

Причината е, че има подозрения за нарушение на европейските правила за защита на конкуренцията.

Днес говорителка на Европейска комисия съобщи, че в случай че бъдат открити нарушавания, Брюксел няма да се поколебае да предприеме съответните дейности.

Тя удостовери, че е с искане за повече информация. По нейни думи Комисията следи от близко случая и е във връзка със съответните управляващи и съответните заинтригувани страни.

" Нашата роля е да осигурим съотвествие с европейските стандарти за регулация на вътрешния енергиен пазар. В случай на индикации за несъотвествие, в това число допустимо нарушение на европейските антитръстови правила, Европейска комисия няма да се поколебае да предприеме съответните дейности ", предизвести Леа Зубер от Европейска комисия.
 Булгаргаз удостовери, че Европейска комисия преглежда под лупа договорите й
Булгаргаз удостовери, че Европейска комисия преглежда под лупа договорите й

Проверяват се снабдители и сътрудници и детайлности за доставките за няколко години

Освен това Европейска комисия заяви, че разисква с българските управляващи и върху преноса на съветски газ, която провокира неодобрение в някои страни, като

" Политиката на Европейски Съюз за глобите против Русия е основана и призната от целия Европейски Съюз в самото началото на съветската експанзия против Украйна. Европа би трябвало да остане обединена в поддръжката си за Украйна ", акцентира Олоф Гил от Европейска комисия.

И през днешния ден унгарското държавно управление разкритикува " неочакваното нарастване на таксите за пренос на газ от страна на България " и го дефинира като неприятелски ход, който опонира на законите на Европейски Съюз , които пазят енергийната сигурност на Унгария. Според Будапеща София нарушава правилото на енергийна взаимност, залегнал в договорите на Европейски Съюз.

Евродепутати от ръководещата в Унгария партия на Виктор Орбан ФИДЕС са изпратили писмо до Европейската комисия, в което настояват, че с дейностите си България подкопава и правото на страните да дефинират своя енергиен микс. Те акцентират, че ще защитят суверенитета на Унгария против враждебните дейности на България с или без помощта на Европейска комисия.
 Николай Денков отбрани таксата върху вноса и преноса на съветски газ
Николай Денков отбрани таксата върху вноса и преноса на съветски газ

Като образец дава контракта с " Боташ ", в който също има такса
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР