Чайна енерджи енжиниъринг (China Energy Engineering) планира да построи плаващ

...
Чайна енерджи енжиниъринг (China Energy Engineering) планира да построи плаващ
Коментари Харесай

Китайци строят плаващ соларен парк в Зимбабве

" Чайна енерджи енжиниъринг " (China Energy Engineering) възнамерява да построи плаващ слънчев парк с мощ 1000 мегавата в язовира Кариба в Зимбабве, заяви Българска телеграфна агенция, като се базира на видени от организацията документи. Стойността на плана е близо 1 милиард $.

В момента разположената в южната част на Африка страна генерира по-малко от половината от нужното й електричество, възлизащо на към 1700 мегаватчаса. Това се дължи на неприятната работа да остарелите въглищни електроцентрали, както и на ниските равнища на водата в язовира, където има построена Водноелектрическа централа с потенциал от 1050 мегаватчаса.

" Чайна енерджи " е отправила предлагането за градежа на парка до държавната енергийна компания на Зимбабве и частен консорциум от промишлени консуматори в страната. То планува слагането на 1,8 милиона слънчеви панели на стойност 987 милиона $.

" Чайна енерджи " неотдавна построи два сходни плаващи слънчеви парка в китайската провинция Шандун и в Тайланд.

Миналата седмица в Зимбабве проработи първата от двете нови въглищни електроцентрали с потенциал от по 300 мегаватчаса, издигнати от китайски компании.

Властите в Хараре обаче възнамеряват прекосяване към възобновими енергийни източници и през декември предходната година оповестиха начинания за създаване до 2025 година на слънчеви мощности с общ потенциал 1100 мегаватчаса.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР