Чаят е полезна напитка, особено през студените месеци, когато всички

...
Чаят е полезна напитка, особено през студените месеци, когато всички
Коментари Харесай

Кога какъв чай да пием

Чаят е потребна напитка, изключително през студените месеци, когато всички имат потребност от нещо затоплящо. Чаят не би трябвало да се пие на гладно, заран се хапва нещо преди първата глътка чай.

Не се пие чай, който е прокиснал повече от час след запарването му. Изключение се прави единствено за билковите чайове, само че и те не би трябвало да се пият 6 часа след запарването, в случай че не се съхраняват на хладно. Черният и зеленият чай би трябвало да се пият незабавно след запарването.

Зеленият чай се пие, когато имате потребност да се ободрите, а също по този начин и в случай че желаете да отслабнете и да се радвате на кадифено мека кожа. Зеленият чай понижава нездравословния холестерол и форсира обмяната на веществата, което спомага за по-бързото изгаряне на мазнини.

Зеленият чай, както и черният, се предлагат заран рано като заместители на кафе. Те съдържат субстанции, които работят разсънващо на организма и могат с триумф да заместят утринното ви кафе.

Малиновият чай и чаят от листа на дива ягода се пият, когато усетите, че настивате. Те са мощен лек против простуда и могат да ви оказват помощ да възвърнете гласа си, в случай че сте го изгубили през студените дни.

 Чай каркаде

Чаят от мащерка и чаят от маточина се пият, когато чувствате, че нервната ви система е на прага на срив. Тези чайове, смесени с мед, ще ви дарят със успокоение и трезва мисъл.

От билковите чайове рано заран е уместно да пиете подобен чай, който ще ви разсъни - такива са лайка, шипка, каркаде, чаят от горски плодове. Те зареждат тялото ви с витамини.

Вечер е добре да се пие чай, който работи отпускащо и ви настройва за сън. Такива чайове се вършат от листа от вишни, листа от малина, жълт кантарион, маточина и сушен плод от ягода.

През зимата е добре да се пие чай от сушени листа от малина, плодове от шипка, горски плодове, касис, листа от коприва, жълт кантарион. Тези чайове ще ви стоплят и ще ви заредят с оптимизъм макар неналичието на слънчева топлота и задоволително светлина.

През лятото е добре да пиете чай от преди малко набрани билки, това ще ви зареди с сила за слънчевите дни.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР