Частният хоспис Св. Никола в лесопарк Липник до Русе, от

...
Частният хоспис Св. Никола в лесопарк Липник до Русе, от
Коментари Харесай

Частният хоспис в Русе, от който изчезна възрастен мъж, не притежава лиценз

Частният приют „ Св. Никола ” в лесопарк „ Липник ” до Русе, от който при започване на март изчезна 84-годишен мъж, не има настоящ лиценз.За това алармираха от общината в Русе, след преписка със общественото министерство и Агенцията за качество на обществените услуги.

„ По мои данни не е открит възрастният мъж. Още същата вечер направихме всичко допустимо да помогнем на околните, на органите на реда. Претърсвахме гората, всички пътища. За жал не го намерихме ”, сподели Пенчо Милков, кмет на Община Русе, пред Нова тв.

Още на идващия ден кметът изискал от контролните органи да извършат инспекция.

„ Констатациите са на Агенцията за надзор на обществените услуги. Получих писма, че още декември месец са направени инспекции на дома. Те са открили, че домът не дава отговор на условията. Към момента, доколкото знам, това се оспорва от уредниците на услугата ”, сподели Милков.

В дома са настанени към 50 души.

„ Настоявам изискванията да бъдат според нормативната уредба ”, сподели Милков.

Управителят на приюта Милена Христова отхвърли да взе участие в предаването „ Здравей, България ”. В писмен отговор се споделя, че домът е ремонтиран главно през 2023 г, всекидневно се прави разчистване и стерилизация, личният състав е задоволителен и никой от потребителите на обществената услуга не е останал необслужен. Тя не отхвърля, че лицензът е лишен. Но са подали тъжба в Административния съд.

Близки на хора, настанени в дома, споделят, че са спокойни за настанените.

„ За мен има незначителни пропуски. Баба ми е от 3 години тук. Винаги съм издирван, в случай че има здравословен проблем, липса на лекарства ”, сподели мъж, чиято баба е в дома.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР