Частните охранители имат право да използват физическа сила само когато

...
Частните охранители имат право да използват физическа сила само когато
Коментари Харесай

Сотаджиите ще могат да бият само когато това е крайно необходимо

Частните охранители имат право да употребяват физическа мощ единствено когато това е безусловно належащо при задържане на разположение. Народно събрание разисква и приема текстове от Закона за частната охранителна активност на второ четене, оповестява "Дарик ". Депутатите предвидиха охранителният състав на едноличния търговец или юридическото лице да употребява помощни средства по изключение при условия на неизбежна защита и последна нужда по смисъла на Наказателния кодекс.
Това са белезници - каучукови, пластмасови, щурмови и електрошокови палки и принадлежности. Използващият помощни средства взема всички ограничения за запазване живота и здравето на лицата, против които са ориентирани. При терористичен акт или опасност от терористичен акт лицата, извършващи частна охранителна активност, работят по авансово координиран със съответната регионална дирекция на Министерство на вътрешните работи проект, съответен за всеки обект. 
При данни за извършващо се или осъществено закононарушение изпълнителите на частна охранителна активност неотложно уведомяват полицейските органи. Депутатите разпоредиха също началник или реализатор на частна охранителна активност да бъде лице, което има професионална подготовка по специалност "охранител ", добита в институция от системата на професионалното обучение и образование. 
Ръководителите са длъжни да обезпечат достъп на органите на Министерство на вътрешните работи и ДАНС до информацията, с която разполагат, в това число съдържаща се в записи от видеонаблюдението, за осъществено, осъществявано или подготвяно закононарушение или нарушаване на публичния ред, неотложно при узнаването й и/или при поискване от съответните длъжностни лица.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР