Частните инвестиции в България в подгрупа от икономически сектори, имащи

...
Частните инвестиции в България в подгрупа от икономически сектори, имащи
Коментари Харесай

Зам.-министър Борисов: Инвестициите в кръгова икономика у нас са над средното ниво в ЕС

Частните вложения в България в подгрупа от стопански браншове, имащи значение за кръговата стопанска система се правят оценка на към 0,18 % от Брутният вътрешен продукт и са над междинното ниво в Европейски Съюз, което е 0.12%. Тези вложенията основават над 60 хиляди работни места. Това съобщи заместник-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов при откриването на Конференция на тематика „ Кръгова стопанска система и устойчиви финанси ", проведена от ВУЗФ. На събитието участва още вицепремиерът Марияна Николова, представители на университетските и бизнес средите.

Зам.-министър Борисов уточни, че в сегашния програмен интервал политиката на Министерството на стопанската система е фокусирана върху нововъведенията, като главен фактор за резистентен напредък и повишение добавената стойност в стопанската система. По думите му визията за развиване на нововъведенията у нас са заложени в Иновационната тактика за умна специализация на Република България 2014-2020 година „ Една от главните цели в Стратегията е стимулиране на софтуерната рационализация в индустриалния бранш, употребяваща ресурсоефективни/безотпадни технологии, намаляващи замърсяването при източника, намаляващи въглеродните излъчвания “, акцентира той.

Икономическият заместник-министър посочи, че главен финансов инструмент за реализация на заложените цели в Стратегията е Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “, по която се финансират планове по предпочитани оси 1 „ Технологично развиване и нововъведения “ и 3 „ Енергийна и ресурсна успеваемост “.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР