Частни банкери в Хонконг са нервни. Причината - те биват

...
Частни банкери в Хонконг са нервни. Причината - те биват
Коментари Харесай

Нервни милионери от Хонконг местят парите си в Сингапур

Частни банкери в Хонконг са нервни. Причината - те биват заливани от запитвания от вложители, които се тормозят какви могат да бъдат дълготрайните последствия от политическата рецесия в града страна, написа Bloomberg.

През последните месец Хонконг е разтресен от митинги и политическа неустановеност, откакто ръководещите предложиха законопроект за екстрадиция, който разрешава изпращане на арестувани в континентален Китай. Принудени от многочислените и многолюдни митинги, управляващите отдръпнаха законопроекта. Това обаче не постави завършек на антиправителствените демонстрации, които не престават с нови претенции. Тази неустановеност принуждава нова вълна от богати вложители да търсят способи да спасят парите си, местейки ги отвън Хонконг.

Големи азиатски финансови мениджъри и съветници декларират, че през последните седмици са получили огромен поток от нови пари от Хонконг към Сингапур.
 Сингапур задмина Съединени американски щати като най-конкурентноспособната стопанска система в света
Сингапур задмина Съединени американски щати като най-конкурентноспособната стопанска система в света

От европейските страни Швейцария е първа

Милионерите не желаят да бъдат назовавани поради чувствителността на проблематиката в Хонконг. Междувременно частен банкер от града декларира, че новите запитвания, които получава, не идват от най-богатите, тъй като множеството от тях към този момент имат различни благоприятни условия за парите си. Запитванията идвали от вложители, които имат активи от 10 до 20 милиона щатски $.

" Дори и тези, които са обнадеждени, че митингите ще отшумят, стартират да питат: Промяната идва, по какъв начин обмисляне? ", сподели Клифорд Нг, който е сътрудник в Zhong Lun Law Firm в Хонконг.

Протестите ускоряват загрижеността на вложителите и покровителите на демокрацията, че подкрепеното от Пекин държавно управление подкопава правната стена, която стои сред Китай и Хонконг. Напрежението се повишава и от конфликти и събития като изгубването на финансиста Сяо Джианхуа, който беше похитен от сътрудници на Китай през 2017 година. Оттогава никой не го е виждал.

Проучванията на клиентите за положението на стопанската система на Хонконг се е покачило с 4 пъти повече от нормалните си равнища, преди да стартират плановете.

Мениджърите към този момент следят следната наклонност - вложителите не трансферират всичките си пари, само че основават инфраструктура за това, тъй че да могат да го създадат бързо, в случай че обстановката ескалира и това се наложи.

Въпреки митингите равнището на интерес към Хонконг не се е трансформирало, съобщи Клифорф Нг. По думите на специалисти обстановката няма признаци на забележителен проблем, което не постанова смяна на бизнес средата.
 Китай не е имал толкоз слаб напредък от 27 години насам
Икономика №2 в света не е имала толкоз слаб напредък от 27 години насам

Несигурността към комерсиалната война оказва напън върху страната
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР