Частната военна групировка Вагнер е започнала да набира нови войници,

...
Частната военна групировка Вагнер е започнала да набира нови войници,
Коментари Харесай

След тежки загуби на фронта Вагнер тръгна по училищата в опит да набере още бойци

Частната военна формация " Вагнер " е почнала да набира нови бойци, които да се причислят към нея след тежки загуби на фронта в Украйна. Търсенето на нова военна мощ наподобява се реалокира от пандизите в съветските учебни заведения и спортни клубове.

Според нов отчет на Института за проучване на войната (ISW), ръководителят на " Вагнер " Евгений Пригожин е декларирал, чеиска да ускори " идеологическите упоритости " на групата посредством центрове за набиране на новобранци в учебните заведения и младежките спортни клубове. Групировката към този момент е разкрила шест такива центъра в Русия, оповестява ISW, базирайки се на съветски медии.

В град Апатити, Мурманска област, членовете на групата са споделяли " героични истории " и са разпространявали младежкия лагер " Малкият Вагнер " в Крим. Целта е да се привлекат повече младежи към " екстремистката идеологическа марка на съветския ултранационализъм " на Пригожин, се показва в отчета.

" Вагнер " е считана за частната войска на президента Владимир Путин. Скорошни данни демонстрират, че тя към този момент е изгубила към 30 хиляди бойци на фронта от началото на войната в Украйна през февруари предходната година.

Много от нейните бойци са някогашни пандизчии, които са се включили към редиците на групата с обещания за прошка след войната.

Както съветски, по този начин и украински източници оповестяват за тежки сражения в град Бахмут, където бойците на " Вагнер " " евентуално от ден на ден са притиснати в градските региони ", което затруднява напредването им, се споделя в отчета на ISW.

Миналата седмица украински боец съобщи, че боевете в Бахмут стават толкоз близки, че се е наложило да прибегнат до юмручни битки, с цел да се оправят с съветските наемници.

В неделя украинският президент Володимир Зеленски съобщи, че за по-малко от седмица в града са били убити над 1100 съветски бойци. Той твърди, че Москва е понесла още 1500 " санитарни загуби " - т.е. жертви, които са ранени задоволително тежко, с цел да не могат да продължат да се бият.

Говорителят на военните Олександър Щупун също по този начин съобщи, че украинските сили са извадили от строя осем танка, седем бронирани машини и четири артилерийски системи. Руското министерство на защитата разгласява свое лично изказване в неделя, в което се твърди, че повече от 220 украински бойци са били убити в Донецка област в границите на 24 часа. Данните на нито една от страните не могат да бъдат тествани от самостоятелен източник.

По-рано английското разузнаване разгласява настояща информация за борбата край Бахмут, в която се показва че съветските наемнически сили на " Вагнер " са поели контрола над по-голямата част от източния регион на Бахмут и че река Бахмутка, минаваща през центъра на града, в този момент се е трансформирала в новата фронтова линия.

Москва се пробва да превземе източноукраинския град от месеци в мъчителна война на безсилие. Анализаторите споделят, че градът има дребна стратегическа стойност, само че е във фокуса на съветските командири, които се надяват на най-малко една нова победа.

Превземането на Бахмут би доближило Русия малко по-близо до задачата й да управлява цялата Донецка област,.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР