Частната индийска компания Sigachi Industries и Свилоза ще изградят нова

...
Частната индийска компания Sigachi Industries и Свилоза ще изградят нова
Коментари Харесай

"Свилоза" привлече инвеститор от Индия за ново производство

Частната индийска компания Sigachi Industries и " Свилоза " ще изградят нова индустриална мощ в Свищов за 25 млн. евро, заяви " Капитал Daily " в днешния си брой.

Двете компании ще имат равни дялове, а новото дружество ще проработи най-рано след година. То ще създава микрокристална целулоза - тип фибри, употребявани в хранителната промишленост, фармацията и козметиката.

Партньорството е част от проекта на мажоритарният притежател на " Свилоза " Красимир Дачев за привличане на сътрудник за артикул с по-висока добавена стойност. " На разнообразни изложби и конгреси приказвах с вложители, по този начин срещнах Sigachi Industries на едно ревю в Женева. Те са един от най-големите производители на микрокристална целулоза ", описа Дачев.

Нишата е определена, тъй като компаниите, които могат да предложат сходен артикул, са малко и в района няма различен производител на микрокристална целулоза, изясни Дачев.

На общо заседание на " Свилоза " за 18 септември акционерите в борсовото сдружение би трябвало да разрешат инвестицията от съвсем 25 млн. лева от страна на свищовската компания. Парите са лични средства и банкови заеми.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР