Частично затворени са вече 5 пътни отсечки в район Южен,

...
Частично затворени са вече 5 пътни отсечки в район Южен,
Коментари Харесай

5 основни улици в Кючука вече са затворени – какво предстои с ремонтите в квартала?

Частично затворени са към този момент 5 пътни прави в регион „ Южен ”, а това съществено въздейства на трафика в квартала. Част от улиците ще бъдат пуснати напролет, а други ще бъдат затворени тогава.
Прочетете още
В момента поради три плана са затворени отчасти улиците „ Даме Груев ”, „ Кукуш ”, „ Димитър Талев ”, „ Петър Стоев ” и бул. „ Александър Стамболийски ”.

Пробивът на Централна гара

Улиците „ Димитър Талев “ и „ Кукуш “ от кръстовище с бул. „ Македония “ и ул. „ Калиакра “ бяха затворени за  движение на пътни транспортни средства на 31 октомври 2022 година Въпросните сектори няма да бъдат налични най-малко до 30 април.Причината са строително-монтажни работи по осъществяването на огромния план за пробив под Централна гара. Въпросните сектори са в региона на автогара „ Родопи ” и „ Димитър Талев ”. Оттам ще влизат ушите към подземното оборудване, което ще свърже регионите „ Южен ” и „ Централен ”.

След 30 април ще бъдат затворени прилежащи сектори по тези улици. Тогава се чака и строителите да се реалокират от северната страна на оборудването, което би трябвало да бъде готово до края на 2023 година.

Градските управляващи считат, че преди да бъде затворен бул. „ Христо Ботев ” за придвижване, ще бъде пуснато оборудването „ Модър-Царевец ”.

Южния обходен колектор

В момента са затворени две прави в Кючука по огромния план на ВиК за над 100 млн. лв.. Това е бул. „ Александър Стамболийски ” към пандиза и ул. „ Димитър Стоев ”от кръстовището с ул. „ Димитър Талев “ до това с бул. „ Македония “. То ще бъде затворено до 20 февруари, а по-късно строителите ще се реалокират на идващия сектор от улицата.

Междувременно през лятото се чака да бъде затворен и целия бул. „ Александър Стамболийски ” от Коматевско шосе до ул. „ Индустриална ”.  В края на годината колектора ще мине и през Кукленско шосе.

Ул. „ Даме Груев ”

Със затварянето на бул. „ Александър Стамболийски ” новата улица „ Даме Груев ” ще поеме много от трафика в „ Южен ”. Надеждите са, че до лятото тя ще бъде подготвена напълно. В момента се чака да се бутне отчуждена къща на кръстовището с  ул. „ Тодор Алексндров ”. Районният кмет Костадин Язов съобщи, че заповедта е подписана след дългите правосъдни каузи, като се чака избор на компания, която да събори постройката.

Края на 2023 година би трябвало да приключи с бутането на Бетонния мост.  От Община Пловдив ще показват скоро плана, а от НКЖИ имат желание да стартират построяването на новото оборудване.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР