Частична забрана за смяна на пола на непълнолетни приема американският

...
Частична забрана за смяна на пола на непълнолетни приема американският
Коментари Харесай

Джорджия забрани смяната на пола за непълнолетни

Частична възбрана за промяна на пола на малолетни приема американският щат Джорджия. Във вторник Сенатът на Джорджия гласоподава за забраняването на множеството интервенции за промяна на пола, както и против хормонозаместителни лечения за транссексуални лица под 18 години, оповестява WABE.

С 31-21 гласа бе признато окончателното приемане на законопроекта. Дали обаче губернаторът Брайън Кемп ще го подпише към момента не е ясно.

Противниците настояват, че законопроектът ще бъде противоконституционно нарушаване на правата на родителите. Той гласи, че лекарите в Джорджия към момента ще могат да предписват медикаменти за блокирането на пубертета. Републиканците настояват, че рестриктивните мерки върху други лекувания са нужни,

с цел да се предотврати вземането на решения от децата, за които те ще съжаляват по-късно.

Противниците въпреки това считат, че мярката ще навреди на транссексуалните деца и ще изисква от лекарите да нарушават медицинските стандарти за грижа.

Щатският сенатор Ким Джаксън (на снимката), демократ и единственият открит ЛГБТ член на Сената на Джорджия, назова обстановката „ извънредно отвратителна “ в коментар от трибуната на Сената във вторник.

„ Използваме децата като пешки ", сподели тя. „ Използваме децата... и това е прикритие на съчувствие. И аз имам вяра в искреността на някои от членовете в тази зала, само че като цяло в действителност става дума за това, че ги тормозим, с цел да печелим политически точки. И това за мен е извънредно обезсърчително. “ Някои сметнаха, че законът е „ пауза ", целяща по-скоро да „ отбрани “ малолетните пациенти.

„ Мисля, че той (законопроектът) пази малолетните от необратими промени, когато става въпрос за хормони и за интервенции, и мисля, че е вярно да се направи “, споделя републиканският сенатор Бен Уотсън.

Сенатът одобри SB 140, така наречен „ лекуване на полова дисфория при малолетни, осъществявано в лечебни заведения и други лицензирани здравни заведения “ на 6 март, а Камарата на представителите - на 16 март, само че защото бяха импортирани промени в мярката, тя бе върната в Сената за дефинитивно разглеждане.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР