Части от югозападна Русия и окупирания полуостров Крим бяха атакувани

...
Части от югозападна Русия и окупирания полуостров Крим бяха атакувани
Коментари Харесай

Украинските сили атакуваха части от окупирания Крим и Белгород

Части от югозападна Русия и окупирания полуостров Крим бяха атакувани от украинските сили. В Севастопол противовъздушната защита е свалила една ракета. И Белгород в Русия трябваше да преживее нов украински обстрел – там са били свалени 12 ракети и дронове, има и няколко ранени хора от паднали парчета.Във вторник съветски ракети, в това число хиперзвуковите „ Кинжал “ поразиха редица градове в Украйна, в това число Киев и Харков. Убитите са петима, а ранените – близо 100.Президентът на Украйна съобщи, че страната му ще отмъсти за всеки убит живот.
Благодаря на всички по света, които оказват помощ. „ Пейтриът “, ИРИС, НАСАМС – всяка от тези системи е избавила най-малко стотици животи. А за всеки убит живот, Русия ще дава отговор.
Володимир Зеленски – президент на Украйна

В последните три дни – 31 декември, 1 и 2 януари, Русия е употребила против съседката си съвсем 300 ракети и над 200 дрона. Нападенията са имали за цел да причинят допустимо най-вече вреди, счита Зеленски. Украинската Противовъздушна отбрана е съумяла да смъкна 10 хиперзвукови ракети „ Кинжал “.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР