Части от Източна Шотландия са наводнени, след като бурята Бабет

...
Части от Източна Шотландия са наводнени, след като бурята Бабет
Коментари Харесай

Бурята Бабет причини наводнения в Шотландия

Части от Източна Шотландия са наводнени, откакто бурята Бабет (ударението е на последната сричка - бел. ред.) аргументи " рискови " превалявания и ветрове със скорост над 110 км в час, които повредиха защитните уреди и оставиха хиляди домове без ток, съобщи Ройтерс. 

Британската национална Метеорологична работа разгласи първия си червен код за дъжд от февруари 2020 година и предвижда, че на някои места се чакат превалявания от 250 мм. 

Жена почина през вчерашния ден, откакто бе отнесена в река, а през днешния ден полицията в Шотландия заяви, че се организира търсене след сигнал за мъж, останал блокиран в наводнен автомобил. 

Местната власт в област Ангъс съобщи през вчерашния ден, че би трябвало повече от 400 семейства да се изтеглят поради заплаха от наводнения, а някои учебни заведения бяха затворени. Енергийната компания, която обслужва региона, сподели, че работи по възобновяване на електричеството в хиляди домове. 

" Ангъс се намира в сериозна изключителна обстановка. Наводнението е невиждано ", съобщи през днешния ден локалната власт в обществената мрежа " Екс ". " Нощта бе доста сложна и дъждът ще продължи да вали и на следващия ден, тъй че за известно време изискванията ще продължат да се утежняват ".

Метеорологичната работа съобщи, че " рисковите превалявания " се чака да доведат до наводнения, затворени пътища, прекъсване на електрозахранването и други услуги от първа нужда, и предизвести, че комуналните услуги евентуално ще бъдат спрени в продължение на няколко дни. Местните управляващи оповестиха, че защитните уреди против наводнение в град Брийкин са били развалени през днешния ден, като равнището на реката е било с към 4,4 метра над естественото, съобщи Българска телеграфна агенция.

Някои региони могат да бъдат достигнати единствено с лодка и избавителните екипи работят, с цел да върнат хората в сигурност, допълниха управляващите и предизвестиха жителите в района да не чакат прекомерно дълго, преди да се изтеглят. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР