Частен съдия-изпълнител наложи запор върху заплатите на бившия кмет на

...
Частен съдия-изпълнител наложи запор върху заплатите на бившия кмет на
Коментари Харесай

НА ВНИМАНИЕТО НА ПРОКУРАТУТАТА! Бившият кмет на Сунгурларе, татко на ексдепутата Стефан Кенов лапнал 200 бона от Ковачки, за да предаде Бареков по поръчка на ДПС!

Частен съдия-изпълнител наложи запор върху заплатите на някогашния кмет на Сунгурларе и сегашен общински консултант от Български либерален център (БДЦ) доктор Георги Кенов, оповестява "Дарик радио ".Така, той остава без хонорари от активността си в локалния парламент, и от лекарската си процедура.

BNews напомня Красимира Ковачка, съпредседател на политическото ГМО БДЦ, изпрати приветствен адрес на Лютви Местан, който беше прочетен по време на учредителната конференция на новата му партия на „ Демократи за отговорност, взаимност и приемливост “ (ДОСТ). Този ход бе избран от политическите анализатори като стратегически, имащ за цел да прикрие тесните подмолни връзки на групировката със Сараите, които към този момент неведнъж бяха осветлявани в поредност скандални гласувания. Въпреки този безразсъден опит обаче, през днешния ден истината лъсна - ролята на Ковачки и БДЦ е ясна - прислужници на Доган и постоянни патерици на Движение за права и свободи.

След като през 2014 година влезе в Народното събрание от името на Бареков в реплика на преданост към концепциите на ББЦ, Стефан Кенов бързо се преориентира и потърси възнаграждение за лоялността си.

Беше платен от Ковачки, след което стартира излагацията - Кенов стана създател на два от най-нелепите законопроекта в 43-то Народно събрание. Той е създател на законопроект за легализиране на проституцията и за регламентиране на ловните правила - "наболели " тематики в най-бедната страна от Европейски Съюз

.Пълната липса на политическа адекватност, както и неумението му даже да приказва без акцент, доведоха до такава степен, че даже хората на Ковачки, известни с това, че не сортират, се отхвърлиха от услугите му и го зарязаха без номинация за депутатско място.

Запорът, съгласно документ, с който сътрудниците разполага, е пожелан от към този момент банкрутиралата верига магазини „ Европа “АД, обвързвана с енергийния необут Христо Ковачки. Управител на сдружението е Гергана Дончева от Националния изпълнителен комитет на БДЦ. На локалните избори през 2015 година, след два мандата отпред на община Сунгурларе като член на Движение за права и свободи, Кенов изненадващо се яви като претендент за кмет, точно от партията на Ковачки (БДЦ), само че загуби на балотажа. Сега от екскмета се желаят 200 000 лв. плюс лихви в размер на тъкмо 12 155 лв.. Парите, отново съгласно книжата, са били отпуснати от комерсиалната верига.

Средствата са усвоени на 20 транша - с 20 записа на заповеди от 2015 година – годината на изборите, по 10 000 лв., откри репортерска инспекция.

Документите са издадени на името на сина на доктор Кенов - Стефан Кенов, който към оня миг е народен представител от БДЦ и е съпредседател на същата политическа партия. В документите татко му доктор Кенов попада като авалист (б.а. лицето, което обезпечава вземането), сподели справката.

„ Това са парите, които ми дадоха за изборите. Но аз изобщо не съм мислил, че ще ги връщам. Те бяха за финансиране на акцията, организационни. То, хубаво, искаш да участваш на избори, само че това желае финансиране - покровители, концерти, мероприятия, работи, бензини... Тя една акция по този начин или другояче би трябвало да се финансира, те бяха два тура. Това са пари и пари едни избори “, съобщи екскметът на Сунгурларе.

Д-р Кенов удостовери, че собственоръчно е разписал документите, само че по думите му, никой не му бил споделил, че по-късно ще би трябвало да възвърне сумата: „ Аз не ги познавам тези хора... Единствената ми връзка с тях беше сина ми... Но аз се подписах, когато ми ги дадоха и в този момент ще ми вземат и къщата и всичко... "

"Тази новина ни пристигна от невиделица. Аз съм във финансов колапс... Не им знам и адресите и не мога да се свържа с тях ", добавя той и продължава: "Направо ме заклаха жив. Всички ме смачкаха... Разбирате ли защо става въпрос... По едно време мислех да се самоубия, само че по този начин няма да решим нещата... Добре, че имам толкоз години лекарски стаж и престиж, и всичко... Сега работя по 500-600 часа на месец. Можете ли да си визиите защо става въпрос. 15 нощни наряди давам. В Карнобатската болница давам 8, в Бърза помощ - 24-часови наряди, имам джипи процедура, 4-5 села прислугвам, работя по една европейска стратегия в община Стралджа за забременяването. Общинският съвет ми дава 300 лв.. Около 5000 лв. докарвам, само че всичкото ми го вземат “, споделя доктор Кенов.

Репортерска инспекция откри, че запор има само върху възнагражденията на някогашния кмет. Възбрана върху заплатата на сина му, макар че по закон двамата носят солидарна отговорност за дълга, няма по какъв начин да бъде наложена на сина му, защото макар, че е правист, Стефан Кенов публично не работи.

„ В момента синът ми е при започване на кариерата си като юрист. Знаете, в един дребен град, какъв брой може да припечелва един човек като юрист. Има семейство, по какъв начин ще ми помогне с парите. Той няма никакви приходи. Има наследник - 8-9 годишен, жена му не работи... Въобще сме жив - зян... Дали са ни тези пари, и нищо не може да се направи. Няма да устоя да заплащам тези заеми... Другият вид е да си оставя къщата и да я вземат. Пък ще пребивавам на квартира... “, споделя доктор Кенов.

Бившият кмет на Сунгурларе твърди, че личен напън от партията не му е бил оказван, никой не му бил и звънял: „ Туй, което знаем е, че персонално партията нищо не желае. Аз не ги познавам Единствената ми връзка беше сина ми с тях. Не им знам и адресите и не мога да се свържа с тях. Аз не съм и член на партията. Аз съм член на Движение за права и свободи, мен Хафъзов (б.а. Хюсеин Хафъзов - някогашен народен представител от Движение за права и свободи, понастоящем зам.-председател на ДОСТ) потегли да ме изключва, само че не съумя... “

„ В цялостна невъзможност сме. Смятам тази седмица да отида в София да приказвам с шефовете “, съобщи доктор Кенов. На въпрос: Кои са шефовете, някогашният кмет на Сунгерларе акцентира: "Моите шефове от Движение за права и свободи и в БДЦ да го видя този другар. Бившият кмет на Сунгурларе отхвърли да конкретизира „ този другар “: "Не е редно да ви кажа. Самият факт, че ни отрязоха главите и на двамата.... Стана доста рисково “. "Това е политиката ", обобщава доктор Кенов, оповестява ПИК.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР