Частен съдебен изпълнител е връчил искане за даване на обяснение

...
Частен съдебен изпълнител е връчил искане за даване на обяснение
Коментари Харесай

Директорът на Народния театър привиква Морфов през частен съдебен изпълнител

Частен правосъден реализатор е връчил " искане за предоставяне на пояснение " до режисьора Александър Морфов от името на шефа на Народния спектакъл " Иван Вазов " Васил Василев.

Това излиза наяве от обява на брачната половинка на Морфов - актрисата Рени Врангова.

" Получихме от Частен Съдебен Изпълнител. “Искане за предоставяне на пояснения “ от шефа Василев. ( за Александър Морфов ) Това се случва в България, Европа, 2023 година ", разяснява тя във Фейсбук.

Цитираното съображение е по член 18, алинея 5 на Закона за частните правосъдни реализатори, съгласно който ЧСИ може да връчва " всевъзможни предложения, известия и отговори по отношение на гражданскоправни връзки, а по предписание на съда - известия и призовки по цивилен каузи ".

Това е следващ образец за напрежението в Народния спектакъл, което избухна след митинга на Морфов поради възлагането на управителен пост по PR-a на Велислава Кръстева, някогашен началник на пресцентъра на Движение за права и свободи.

На изборите на 2 октомври 2022 година Кръстева се появи в компанията на Ахмед Доган, до момента в който той гласуваше в своята секция, а фрагментите предизвикаха Морфов да изиска отстраняването ѝ и да надраска вратата на кабинета ѝ в театъра с надписи " Приемна на Движение за права и свободи ".

Въпреки че министърът на културата Велислав Минеков се намеси в разногласието на страната на режисьора и подреди инспекция на активността на Василев - президентът Румен Радев освен даде сигнал, че не е склонен, само че и в последна сметка в профил Минеков от служебния кабинет.

Скандалът явно не е завършил и се развива на фона на другояче шумната рекламна акция на Народния спектакъл във връзка постановката на Тимофей Кулябин с присъединяване на Джон Малкович на 16-18 февруари.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР