Част от противоепидемичните мерки се разхлабват от денс, 1 февруари.Разрешават

...
Част от противоепидемичните мерки се разхлабват от денс, 1 февруари.Разрешават
Коментари Харесай

Отварят кина, фитнеси и молове, само с маски на закрито


Част от противоепидемичните ограничения се разхлабват от денс, 1 февруари.

Разрешават се визити в кина, в школи по изкуства и занаяти, танцови школи и фитнес зали. Те отварят при претовареност до 30% от потенциала и при съблюдаване на физическа отдалеченост.

От началото на февруари работата си възобновяват и комерсиалните центрове, и МОЛ-овете, като малолетните и малолетни лица имат право да ги посещават, единствено в случай че са съпроводени от родител, аставник, настойник или от друго пълнолетно лице.

С друга заповед на здравния министър шалове и шлемове към този момент не са презпазно средство против коронавирус. На закрити публични места е задъжително носенето на защитни маски за еднократна или многократна приложимост. Същото условие важи и за откритите публични пространства, когато скупчването на хора не може да бъде избегнато. Това значи, че отпада опцията вместо маска да се употребяват шлемове или други средства, покриващи носа и устата.

Изключение се позволява за клиентите на местата за хранене и питейните заведения, когатo визитите в последните са позволени, за спортуващите, за децата до 6-годишна възраст, както и за изказващите се по време на семинари, конференции и така нататък

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР