Част от противоепидемичните мерки падат от днес – 1 март.

...
Част от противоепидемичните мерки падат от днес – 1 март.
Коментари Харесай

Ресторанти, казина и образователни школи отварят от днес


Част от противоепидемичните ограничения падат от през днешния ден – 1 март. Отварят заведения за хранене и кафенета, казина и игрални зали, шастни езикови школи и просветителни центрове. Възобновяват се и туристическите пътувания в страната.

Според заповедта на здравния министър заведенията за хранене и развлечения, игралните зали и
казината могат да позволяват клиенти на до 50% от потенциала си, ще могат да работят до 23 часа, на една маса ще се позволяват до 6 души по едно и също време. Персоналът в заведението би трябвало да носи защитни маски, а в игралните зали маска би трябвало да ги носят и посетителите.

От 1 март се позволява провеждането на присъствени образователни занятия в учебните заведения за възпитаници със сензорни увреждания, спазвайки противоепидечните ограничения.

Възобновяват се присъствени групови занятия в езикови центрове, просветителни центрове и други обучителни центрове и школи, проведени от юридически и физически лица. Изискването е за съблюдаване на физическа отдалеченост от 1,5 м., носене на защитна маска за лице, проветряване на всеки час и стерилизация.

Възобновяват се също по този начин в присъствена форма групови и извънкласни действия и занимания, действия по ползи, занимални и други, проведени в учебна и извънучилищна среда занимания.

Разрешават се и ревютата при основаване на организация за еднопосочно придвижване и съблюдаване на физическа отдалеченост от 1,5 м. сред посетителите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР