Част от печалбата за миналата година, която е в общ

...
Част от печалбата за миналата година, която е в общ
Коментари Харесай

По-висока печалба и пореден дивидент от Корадо-България

Част от облагата за предходната година, която е в общ брутен размер на 2 502 036.66 лв., ще се разпредели сред акционерите на "Корадо-България " АД - Стражица като годишен дял. Това излиза наяве от поканата за привикване на постоянно общо заседание на сдружението на 15 май. Брутният индивидуален годишен дял е 0.19 лв. на акция.
Друга част от облагата, в общ брутен размер на 1 316 861.40 лв., към този момент е била разпределена на акционерите на компанията като 6-месечен дял (брутен индивидуален 6-месечен дял 0.10 лв. на акция), според решение на общото заседание на "Корадо-България " АД от 31 октомври 2018 година.
Други 1 434 655.15 лв. се отнасят във фонд "Неразпределена облага " на сдружението.

За да се разпредели облагата за 2018 година, която е 5 253 553.21 лв., по този метод, акционерите ще би трябвало да обсъдят отчета на шефовете за активността на компанията през предходната година и да одобряват одитирания годишен финансов доклад на "Корадо-България " за предходната година. Положителният финансов резултат е с 10% по-висок по отношение на този от 2017-а. Увеличението се дължи главно на множеството доходи от продажби, оптималният надзор на разноските и приемането на рационализационни ограничения в производството. Печалбата на компанията от Стражица пораства през последните години. Общо 97% от приходите на "Корадо-България " идват от експорт.

В дневния ред са и точките за приемане на отчет за осъществяване на Политика за възнагражденията на членовете на управителния и надзорния съвет и за одобрение на отчетния отчет на Надзорния съвет за активността му вместо Комитет по възнагражденията на сдружението за 2017 година.

Общото заседание ще разиска и предлагането за освобождение на членовете на Надзорния съвет на компанията от отговорност за активността им като такива през миналата година. Проектът за решение планува "общото заседание освобождава всяко едно и всички лица, които са били членове на Надзорния съвет на сдружението, от отговорност за активността им като такива през 2018 година. Освобождаването се отнася извънредно до дейностите, осъществени от тези лица дотолкоз, доколкото тези дейности или резултатът от тях са отразени в годишния финансов доклад на сдружението за 2018 година, както този доклад е одитиран от записания инспектор и утвърден от общото заседание на акционерите. "

Акционерите ще гласоподават и за освобождение на членовете на Управителния съвет на компанията от отговорност за активността им като такива през предходната година. Проектопредложението е "Общото заседание освобождава всяко едно и всички лица, които са били членове на Управителния съвет на сдружението от отговорност за активността им като такива през 2018 година. Освобождаването се отнася извънредно до покупко-продажбите и дейностите, осъществени от тези лица дотолкоз, доколкото тези дейности или резултатът от тях са отразени в годишния финансов доклад на сдружението за 2018 година, както този доклад е одитиран от записания инспектор и утвърден от общото заседание на акционерите. "

Капиталът на "Корадо-България " е в размер на 13 168 614 лв.. Най-големият акционер е "Корадо " A.S. (Чехия) с дял от 82.56 %. Други компании владеят 15.41%, а самостоятелни вложители 2.03% от книжата с право на глас. Членът на управителния съвет Силвия Стефанов има 327 акции, а членът на Надзорния съвет има 900 броя. Останалите мениджъри нямат акции в сдружението, което ръководят.

От облагата за 2017 година акционерите си разпределиха общо 3.424 млн. лв. или по 0.26 лв. брутен дял за един брой. От позитивния финансов резултат за 2016 година общо 2 282 559.50 лв. влязоха в джобовете на акционерите, което прави по 0.26 лв. за една акция бруто.
При липса на кворум събранието ще се организира на 30 май на същото място и при същия дневен ред. Последната дата за подписване на покупко-продажби с акции на това сдружение на борсата, вследствие на които приобретателят ще може да упражни правото си на глас в общото заседание, е 24 април.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР