Част от националите ни по плуване се прибраха у дома

...
Част от националите ни по плуване се прибраха у дома
Коментари Харесай

Сребърният Миладинов: Щастлив съм, че успях да направя нещо такова за България

Част от националите ни по плуване се прибраха вкъщи след сполучливото показване на европейското състезание в Будапеща (Унгария). Сред тях бе и 17-годишният Йосиф Миладинов, който завоюва сребърен орден на 100 м бътерфлай - най-големият триумф за страната ни в мъжкото плуване.

Миладинов не скри гордостта си от историческия резултат и съобщи, че към този момент гледа към олимпийските игри в Токио това лято, за които ще се готви в България.

" Вече осъзнах какво се случи. Радвам се. Благодаря на фамилията ми, на федерацията, на моите спонсори. Това беше едно прелестно прекарване за мен, с доста страсти. Много съм благополучен, че съумях да направя нещо такова за България. ", сподели Миладинов на родна земя.

" Според мен, има още доста какво да се усъвършенства, само че сигурно вървим в вярната посока. Йосиф дава страховит образец за целия тим и всички се стремим да се доближаваме до неговите резултати и повече. ", разяснява съотборникът му Любомир Епитропов, донесъл на България четвърта олимпийска квота в плуването с класирането си за полуфиналите на 200 м бруст.

" Мечтая фамилията ми да е живо и крепко най-много, както и да реализира на олимпийските игри това, за което съм упражнявал цяла година. Надявам се да имам спаринг сътрудници тук. Ще забележим по какъв начин ще се развият нещата. Надявам се да създадем някъде лагер, който ще ми е от изгода. Надявам се всичко да върви по проект. С националния тим ще създадем една постоянна подготовка и, живот и здраве, в Токио ще покажем положително показване на България. ", добави Миладинов.

" Мисля, че всички ние, в това число и треньорите, тъй като те също са фактор, вдъхваме кураж и сме ментори за дребните деца, за тези, които желаят да се занимават със спорта. ", съобщи сребърният медалист от Будапеща.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР