Част от жилищна сграда се е срутила в Батуми в

...
Част от жилищна сграда се е срутила в Батуми в
Коментари Харесай

Част от жилищна сграда рухна в Грузия, шестима са загинали

Част от жилищна постройка се е срутила в Батуми в петък. Шестима души са починали. Спасителите не престават да разчистват руините, като допускат, че под тях са останали още трима души.

Полицията задържа трима индивида по обвиняване, че са предизвикали случая. Единият е притежател на жилище на първия етаж, а другите двама са служащите, които правели там ремонт.

Според следствието, разрушаването на постройката е провокирано от ремонтните действия, осъществени в жестоко нарушаване на разпоредбите за сигурност. Тримата арестувани може да получат присъди от 2 до 10 години затвор.

Правителството на Грузия разгласи 11 октомври за ден на печал след случая, заяви министър председателят на страната Ираклий Гарибашвили.

„ Дълбоко оплаквам по отношение на нещастието в Батуми и показвам своите съболезнования на членовете на фамилиите и околните на починалите. Заедно с тях скърби и цяла Грузия. Взех решение в памет на починалите понеделник, 11 октомври, да бъде разгласен за ден на печал “, написа Гарибашвили във Facebook.

Държавата ще окаже всяка нужна помощ на потърпевшите. Виновните за нещастието ще бъдат осъдени с цялата суровост на закона, акцентира министър председателят.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР