Част от германския бизнес държи да запази печалбите си от

...
Част от германския бизнес държи да запази печалбите си от
Коментари Харесай

Дуда: Част от германския бизнес иска сделки с Русия, не го е грижа за Украйна

Част от немския бизнес държи да резервира облагите си от покупко-продажбите с Русия без да държи сметка за страданията на украинския народ, за които носи отговорност, наливайки средства в съветската хазна. Такава позиция изрази президентът на Полша Анджей Дуда в изявление за в. Bild.

" Извинете, може би някои хора в Германия ще се обидят – на една част от немския бизнес й е безразлично какво става с Украйна, какво става Полша. Казват: желаеме да вършим бизнес, да печелим пари. Може да се прави бизнес с Русия, желаеме да продаваме продукцията си. Искаме да купуваме на ниска цена газ, да внасяме нефт. " – разяснява Дуда.

" Вероятно немският бизнес не има вяра, че съветската войска би могла още веднъж да отпразнува велика победа в Берлин и да окупира част от Германия. Ние в Полша знаем, че е допустимо. И по тази причина за нас към този момент няма бизнес както е било преди. И по тази причина призоваваме света и Европа повече да не вършат нормалния бизнес с Русия. " – акцентира полският президент.

" Ние като поляци доста добре разбираме обстановката. Никой не споделя и дума за бизнес с Русия, тъй като още веднъж може да сме застрашени съветската войска отново да е тук. Тоест гибел, разстрел, депортиране в Сибир. Ние добре знаем какво значи евентуално навлизане на Русия. Затова не можем да позволим на това (агресията на Кремъл – б.р.) да стигне толкоз надалеч. Трябва да създадем такава военна мощ в Полша, че да можем да се защитим при нахлуване. Всички ние би трябвало да градим съюзи. " – показва е Дуда.

Полският президент, който насочи остри рецензии към водачите на Германия и Франция – Олаф Шолц и Еманюел Макрон, поради поредицата от телефонни договаряния с Владимир Путин, е безапелационен, че вместо да се договаря с Кремъл, би трябвало да се помогне да Украйна.

" Бих бил най-заинтересован украинската защита да получи такава поддръжка, че да изтласка руснаците от своята територия. " – разяснява той.

Той е безапелационен, че никакво съглашение по отношение на войната в Украйна не може да се одобри без единодушието на украинското държавно управление.

Дуда, който на 8 юни стартира европейска обиколка в поддръжка на даването на Украйна на статут на държава-кандидат за Европейски Съюз, е безапелационен с персоналните си старания, че ще продължи да прави всички, с цел да поддържа украинската страна, показва Униан.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР