Част от екипажа на българския кораб „Рожен“, който се намира

...
Част от екипажа на българския кораб „Рожен“, който се намира
Коментари Харесай

Част от моряците на кораба „Рожен“ са се върнали в България

Част от екипажа на българския транспортен съд „ Рожен “, който се намира в украинското пристанище Черноморск, се е прибрал в България и е заменен с нови хора. Това заяви за БНР кап. Александър Калчев-изпълнителен шеф на параходство „ Български морски флот “.

Стана ясно, че на 30 април във Варна са пристигнали капитанът на „ Рожен “, основният монтьор, електромеханикът, вторият монтьор и един моторист. На тяхно място са отпътували други фрагменти на БМФ, изясни Александър Калчев.

„ Респективно на техните позиции от България отпътуваха капитан, българин и един моторист, българин. А пък позициите на основен втори електромеханик респективно осигурихме от украински морски лица, част от които са плавали и преди на този транспортен съд. Имало е интервали с по-зачестени предизвестия за въздушни офанзиви. Спорадично са виждали пукотевица, по-скоро при започване на военните дейности, само че като цяло, пристанището, и към сегашния миг е доста добре охранявано. В това число се позволява на екипажите да излизат до портала, в това число да си купуват от магазини артикули “.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР