Част от бетонната ограда на детска градина в Благоевград рухна

...
Част от бетонната ограда на детска градина в Благоевград рухна
Коментари Харесай

Рухна бетонна ограда на детска градина в Благоевград

Част от бетонната ограда на детска градина в Благоевград рухна поради градеж на кооперация в съседство, заяви БГНЕС.

5-етажната кооперация се строи от предходната година. Над градежа се намира детска градина №8 „ Вечерница “. Заради свличането на ската и оградата, кметът на Благоевград забрани осъществяваните СМР на кооперацията до показване на градивен план за укрепителни действия и възобновяване на оградата.

„ Кметът на Благоевград Илко Стоянов издаде заповед за неотложно прекратяване на всички типове строително-монтажни действия на градеж, намиращ се зад постройката на Регионална здравна ревизия “, оповестиха от пресцентъра на Община Благоевград през днешния ден.

Причината за подхванатите незабавни ограничения е, че поради несъблюдение на законовите условия от страна на изпълнителите е поддала част от оградата на ДГ № 8 „ Вечерница “, която е в непосредствена непосредственост до строителната площадка.

„ Служители към „ Инвестиционни планове и надзор по строителството “ в дирекция „ Устройство на територията “ при Община Благоевград направиха инспекция на място, като откриха, че не е върнат противоположният насип зад подпорната стена, което е довело до повреда и вреди – срутване на земни маси и разрушение на оградата на детското заведение. След направената ревизия е формиран и Констативен протокол.

В случай, че бъде показан градивен план за подсилване на ската и вредите бъдат възобновени, ще бъде издадена заповед за продължение на строително-монтажните работи “, допълват от общината.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР