, част от А1 Group, ще придобие 100% от дяловия

...
, част от А1 Group, ще придобие 100% от дяловия
Коментари Харесай

А1 България придобива СТЕМО - една от най-големите български IT компании

, част от А1 Group, ще придобие 100% от дяловия капитал на една от най-големите български IT компании -. Сделката е част от дълготрайната тактика на А1 да се развива като един от пазарните водачи в областта на ICT бизнес услугите. Със своя дълготраен опит на българския пазар, ноу-хау и висок професионализъм, А1 и СТЕМО дружно ще дават необятно портфолиоот високотехнологични услуги за корпоративни клиенти. Колаборацията в региона на систематичната интеграция на ИТ инфраструктура,мрежова съгласуваност, киберсигурността, разработка и внедряване на програмен продукт ще докара до основни синергии, благоприятни условия за напредък и изгоди за потребителите на IT услуги.

А1 е водеща компания във връзка с даването на ICT и IoT решения за бизнеса, основани на NB-IoT технологията, като предлага цялостното портфолио услуги - от програмен продукт до хардуер и систематична интеграция. Компанията разполага с съвременни центрове за данни в няколко града в страната, а измежду сътрудниците ѝ са водещи софтуерни компании в международен мащаб като Cisco, Dell, IBM, f5, SAP, Acronis и други.

„ Придобиването на СТЕМОще способства за разширение на наличието ни на пазара на бизнес IT решения. Присъединяването на компанията към фамилията на А1 ще подкрепи общата ни цел да решаваме по-бързо и още по-качествено провокациите пред бизнеса и обществените организации благодарение на технологиите. Сделката е естествена стъпка в развиването на нашата ИТекспертиза и ще ни разреши да предлагаме все по-комплексни софтуерни решения на компании от всевъзможен мащаб. Вярвам, че опитът ни в Software as a Service, Infrastructure as a Service и киберсигурност, в комбиниране с дългогодишната експертиза на СТЕМО, ще докара до развиване на целия пазар на високотехнологични решения в страната “, разяснява договорката Александър Димитров, основен изпълнителен шеф на А1 България.

„ СТЕМО е компания с 31 годишна история. Винаги сме били водеща ITкомпания в страната. Гордеем се с уменията и професионализма на хората, с които работим дружно толкоз дълго. Присъединяването ни към групата на А1 ще разреши да използваме по-пълноценно нашите благоприятни условия и да предлагаме ITуслуги на повече интернационалните клиенти. Сигурен съм, че това е ново предизвикателство и опция за целия екип на СТЕМО. Синергията сред СТЕМО и А1 ще докара до повишение на равнището на софтуерно развиване в страната “, разяснява Георги Тихов, шеф на СТЕМО.

Дългогодишният опит на СТЕМО на българския пазар обгръща цялостно портфолио от ICT услуги, като създаване на IT инфраструктура, облачни и управляеми услуги, SAP/ERP интеграция, разработка и внедряване на програмен продукт,доставка и поддръжка на хардуер.

СТЕМО е сътрудник на голям брой интернационалните софтуерни компании като SAP, Microsoft, Cisco, VMWare, Veeam, HP Inc., HPE, Dell, Fujitsu, Lenovo, Canon, Xerox, Lexmark и други, и е осъществила редица планове за някои от най-големите организации в частния и обществения браншове.

A1 България ще финансира договорката посредством наличния си капитал, а цената ѝ няма да бъде обществено оповестявана съгласно сделката сред участниците в нея. Придобиването предстои на утвърждение от съответните регулаторни органи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР