Часове след смъртта на опозиционния лидер Алексей Навални през февруари

...
Часове след смъртта на опозиционния лидер Алексей Навални през февруари
Коментари Харесай

За да отмъстят за Навални: Хакери разбили мрежата на руската затворническа система

Часове след гибелта на опозиционния водач Алексей Навални през февруари антикремълски хакери почнали своето възмездие - употребявайки достъпа си до компютърна мрежа, обвързвана с съветската затворническа система, те разрушили профила на шефа на пандиза, в който Навални почина, написа Си Ен Ен, представена от бТВ.

За офанзивата станало ясно, откакто хакерите разгласили фотография на опозиционера с надпис " Да живее Алексей Навални! ", съпроводен и от фотос на брачната половинка му Юлия от политически протест.

При непредвидения пробив в сигурността са откраднати и данни на близо 800 000 съветски пандизчии, техните родственици и контакти за връзка с тях.

В изявление за Си Ен Ен един от хакерите, взел участие в пробива, споделя, че в антикремълската група вземат участие както съветски емигранти, по този начин и украинци.

„ Споделихме в интернет информацията за пандизчиите, в това число телефонните им номера и имейл адресите им, с вярата, че някой ще се свърже с тях и ще помогне да открием какво тъкмо се е случило с Навални ", споделя още хакерът.

Също по този начин, по време на офанзивата, те употребявали опцията да влязат в системата на онлайн магазин, от където околните на пандизчиите им купуват храна и понижили цените на някои от продуктите до почти 1 рубла. Обикновено тези артикули костват над 1 $.

По думите на хакера админът на затворническия онлайн магазин е имал потребност от няколко часа, с цел да забележи, че руснаците купуват храна за жълти стотинки.

„ Изпратихме няколко известия до админите на уеб страницата на онлайн магазина за пандизчии, в които ги предупредихме да не смъкват пронавалническите послания от уеб страницата. Когато те отхвърлиха, ние унищожихме един от компютърните им сървъри “, твърди хакерът.

Алексей Навални, главен конкурент на Кремъл, умря при мистериозни условия на 16 февруари в съветски затвор, на 1200 благи североизточно от Москва.

„ Смятаме, че съветският президент Владимир Путин е виновен за гибелта на Навални “, съобщи тогава американският президент Джо Байдън.

Руските управляващи отхвърлят всевъзможни обвинявания и настояват, че гибелта на Навални е настъпила по естествени аргументи - тръмб, който е спрял сърцето му.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР