Часове след новооткритите 199 машини за гласуване, вътрешният министър на

...
Часове след новооткритите 199 машини за гласуване, вътрешният министър на
Коментари Харесай

След поредната доза „машини фантоми“: Рашков се оправдава с прокуратурата, обвини ДПС във връщане на Възродителния процес

Часове след новооткритите 199 машини за гласоподаване, вътрешният министър на Бойко Рашков реши да разяснява прокуратурата. Според силовия министър на Румен Радев, държавното обвиняване не било заинтригувано да се взема решение казусът с „ купения избор “ и не виждал тяхното подпомагане против битката с пазаруване на гласове. Рашков обаче не помни да спомене, че самият той отхвърли Министерство на вътрешните работи да си взаимодейства с прокуратурата против пазаруването на гласове.

Той даже стана медицински специалист, като разяснява, че съгласно него една част от подадените документи за заявление за преносима урна не са същински и хората не страдали от посочените болести. На Рашков му бе припомнено, че от ЦИК са разширили листата с хора, които могат да гласоподават с преносими урни, а точно даже и епикриза от болница или документ от персонален доктор. Министърът обаче е на мнение, че хората можели да отидат и да гласоподават на машина.

По отношение на машините и целия безпорядък, Рашков съобщи, че не можел да разяснява, тъй като още не е предходна инспекция, която той назначи едвам през днешния ден, макар откритите 228 още в събота.

„ Вярвам, нямам доверие, би трябвало да мине инспекцията “, съобщи Рашков, който не можел да приказва без да има доказателства. Въпреки това месеци наред насочва обвинявания за пазаруване на гласове без да има доказателства или някакви безапелационни доказателства, видно и от прекратяването на всички негови „ разкрития “.

„ Има хора, които с незаконни похвати се пробват да се докопат до властта. На предишните избори предупредихме хиляди лица, за които има сигнали, че се готвят да купуват гласове “, съобщи Рашков за преписките, които бяха принуждавани хората да подписват. Той съобщи, че получава единствено офанзиви от ГЕРБ и Движение за права и свободи, което било ясно. Рашков се скара на публицистите, които му обявиха, че той афишира единствено тези две партии, когато приказва за пазаруване на гласове. „ Не ме прекъсвайте когато приказвам, на предходните избори обявихме пазаруване на гласове от ИБГНИ, както и от „ Българско лято “, съобщи Рашков, като посочи, че това било за предходните избори.

Рашков стигна още по-далеч в обвиняванията, като съобщи, че имало жители от турски генезис, които били сплашвани от Движение за права и свободи, че в случай че не гласоподават за тях, ще им върнат българските имена.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР