Часове след назначаването си служебният кабинет Донев-2 одобри план-сметката.87,7 млн.

...
Часове след назначаването си служебният кабинет Донев-2 одобри план-сметката.87,7 млн.
Коментари Харесай

Близо 88 милиона ще ни струват изборите на 2 април

Часове след назначението си служебният кабинет " Донев-2 " утвърди план-сметката.87,7 млн. лв. ще костват изборите на 2 април 2023 година Това взеха решение министрите от служебния кабинет „ Донев-2 " часове, откакто бяха назначени, оповестиха от Министерския съвет.Разходите и прехвърлянията по подготовката и произвеждането на изборите обгръщат дейностите, свързани с изборния развой.

Те включват: подготовката и отпечатването на изборните списъци; закупуването и изработването на нужните изборни бумаги и материали; отпечатването на бюлетините; логистичното обезпечаване на регионалните и общинските администрации и на администрацията на Министерския съвет; възнагражденията на членовете на районните и секционните изборни комисии; компютърната обработка на данните от гласуването и издаването на бюлетин с резултатите от изборите; провеждането на разяснителна акция за правата и отговорностите на жителите и метода на гласоподаване.

Правителството има подготвеност да обезпечи в допълнение нужните средства при подписване на контракти за логистика и техническа поддръжка на профилираните устройства за електронно машинно гласоподаване, както и за други материали и съпътстващи действия за застраховане на изборния развой, в т. ч. на машинното гласоподаване и видеонаблюдението/видеозаснемането.От служебния кабинет акцентират, че няма признат държавен бюджет за 2023 г.В тези условия финансирането на разноските за план-сметката ще става по реда на Закона за използване на разпореждания на Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 година, Закона за бюджета на държавното публично обезпечаване за 2022 година и Закона за бюджета на Националната здравноосигурителна каса за 2022 година

Там е планувана експлицитна опция Министерският съвет да утвърждава финансиране за подготовката и произвеждането на избори според Изборния кодекс.На днешното си съвещание министрите одобриха и решение за подготовката и произвеждането на изборите за Народно заседание на 2 април 2023 година Както разгласи при започване на съвещанието министър председателят Гълъб Донев вътрешният министър Иван Демерджиев ще дава отговор за организацията и осъществяването на дейностите от компетентността на Министерство на вътрешните работи за подготовката и произвеждането на изборите.Финансовият министърът ще внесе в Министерския съвет план на цена за възнаграждение на предизборните послания в публичните радио и телевизия от партиите, обединенията и инициативните комитети.

Регионалният министър дава отговор за организацията на вота в чужбина. Правосъдният министър провежда гласуването в пандиза. Министърът на електронното ръководство ще провежда активността по техническото обезпечаване на видеонаблюдението и видеозаснемането по член 57, алинея 1, т. 34 от Изборния кодекс.Вицепремиерът по сигурността и вътрешен министър, външният министър, районният министър, здравният, правосъдният и министърът на електронното ръководство осведомят премиера за подготовката на изборите до оповестяването на изборните резултати. Кабинетът също по този начин разпорежда на министъра на правораздаването да издава наказателните постановления по Изборния кодекс.

Нова телевизия, новини
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР