Часове след като беше освободен, строителният предприемач Велико Желев с

...
Часове след като беше освободен, строителният предприемач Велико Желев с
Коментари Харесай

Велико Желев: Надявах се, че няма да се стигне до това политиците да посегнат на бизнеса

Часове откакто беше освободен, строителният бизнесмен Велико Желев с извънредно изявление за bTV. Той е с обвиняване за изнудване, а служебната власт прикани за инспекция дали компанията му е получавала предплатено милиони за строителството на пътища. Изнася ли строителният бизнесмен бизнеса си от България и за какво купува сдружение с задължения, посочено за близо до депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски. Велико Желев приказва пред Гергана Венкова.

На въпрос дали е очаквал ареста си, предприемачът разяснява, че тези години откровено се е надявал, че няма да се стигне до това политиците да посегнат на бизнеса. Ние, строителният отрасъл, си знаем, че когато и да има избори - локални, парламентарни – политиците стартират да наскърбяват строителите. И се стартира – Вие работихте с този кмет, държавно управление. Хора, ние строителите работим с кмета, който е определен. Ние работим с Министерски съвет, Народно събрание, които са определени. С кого да работим с изключение на с назначения министър, организация, разяснява Велико Желев.

Адвокат Менко Менков разяснява от своя страна, че ще дават всички доказателства, следва да бъдат разпитани 40 души, случай не е имало. Той си е признал всички грехове. Надявам се, че прокуратурата бързо ще изяснят истината. Предадохме записите. Вижда се, че той излиза и отива да кара ски и нищо му няма. Другото, което желаеме, е проверяващите да видят какво сме им изпратили във ВДХ, с цел да се обясни действителния му претекст, разяснява още юрист Менков.

На въпрос дали се тормози, че може да излязат разнообразни нарушавания за приемане на пари без активност, с предплатена активност, Велико Желев разяснява, че доста се радва, че се повдига тематиката за „ Хемус “. Ние мълчим и с цел да не влизаме в политическите им неща, мълчим. Ние сме единствено строители. Без значение кой от коя партия, ние желаеме правила. Това политиците би трябвало да го схванат. Ние сме вложили в техника, желаеме да си работим в България, разяснява Желев.

Във всеки един контракт – „ Хемус “ - тук съм донесъл документите. Държавата дефинира разпоредбите. Държавата реши да подписа контракт с „ Автомагистрали “. „ Автомагистрали “ направи търг. Ние бяхме поканени и други компании бяха поканени. Сключихме контракт. Имаме предложения. В тези разнообразни сектори. Ние сме взели участие във всички. Защо никой не споделя, че имаше извършен търг от „ Автомагистрали “ и бяха избрали компаниите, които ще доставят техника, материали. Никой не го споделя. „ Автомагистрали “ взеха задатък, те го дадоха на компаниите. Какво нелегално. Незаконно е, че страната не си свърши работата и не си приготви автомагистралите в периодите. Ето какъв брой сме получили 50… задатък, 70 милиона по двата контракта. До момента имаме осъществена работа за 136 милиона. Приспаднат задатък 50 милиона. Останалите са 27 милиона. Защо никой не споделя, че има останки. Обезпечен задатък по закон, че съблюдаваме всичко, разяснява още Велико Желев.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР