Часът на провеждане на националното външно оценяване е 9:00. Учениците

...
Часът на провеждане на националното външно оценяване е 9:00. Учениците
Коментари Харесай

МОН изнесе важна информация за външното оценяване след 7 клас

Часът на осъществяване на националното външно оценяване е 9:00. Учениците би трябвало да са най-късно в 8:30 часа в учебно заведение. Квесторите би трябвало да се явят един час по-рано. Учениците би трябвало да заемат местата си най-късно в 8:45 часа. Това разгласи обяви зам.-министърът на образованието Таня Михайлова по отношение на националното външно оценяване след 7 клас, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Трябва да се написа само с черен химикал. Изпитният комплект ще се получава в учебното заведение, а няма да се разпечатва на място. Всеки изпитен тест ще има неповторим баркод. Това се прави за по-висока сигурност.

И тази година документите за кандидатстване могат да се подават и по електронен път. Родителите могат да подадат заявки от вкъщи си или от училищата-гнезда. Това се прави с оглед да не се позволен неточности при въвеждане на желанията на претендентите.

От МОН демонстрираха и електронното кандидатстване.

Учениците към този момент се правят оценка с точки. Максималният брой точки при двата изпита е 100. След оповестяване на резултатите от първо класирани, учениците би трябвало или да се запишат или да подадат заявление за второ класиране.

Това е третата година, в която се усилва броят на професионалните паралелки. Важно е, че от общият брой професионални паралелки най-вече са декларирани в селското стопанство, превоза и машиностроене. В доста от общините има нови специалности.

Важно е още да се знае, че изпитът е обединен. За да се реализира по-висок резултат е да се работи по всички задания и то с правилни отговори. Балът се образува от точките и балообразуващата оценка от 7 клас.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР