Чаровна блондинка, родом от Молдова, пасе овцете в село Скутаре.

...
Чаровна блондинка, родом от Молдова, пасе овцете в село Скутаре.
Коментари Харесай

Красивата блондинка Наталия заряза полицейската работа в Молдова и дойде в България, за да...

Чаровна русокоска, родом от Молдова, пасе овцете в село Скутаре. 31-годишната Наталия пристигнала у нас преди четири години поради брачна половинка си. Любовта сред двамата пламнала на киноложка галерия в родината на Наталия. Не след дълго хубавицата, която е приключила право и работила като следовател в Кишинев, зарязва специалността си и идва в Скутаре, написа " Марица ".

При нас всичко стартира и свършва с кучетата, споделя брачният партньор на Наталия Витко Христев. Той и жена му се грижат за близо 20 четириноги от изчезващата порода българско овчарско куче. Идеята за развъждането на овцете също пристигнала около кучетата.



Мъжът ми сподели, че започваме да отглеждаме овце, тъй като имаме българско овчарско куче, а неговата естествена среда е стадото, спомня си Наталия. Съобщил го по телефона, до момента в който тя била на посетители при родителите си в Кишинев. Когато схванал за желанието на младите, бащата на Наталия се хванал за главата. Новината обаче не тормозила красивата дама. Казах си какво пък толкоз. Гледаме 20 кучета, още толкоз животинки няма да ни дойдат допълнително, споделя тя.

Не крие, че преди да пристигна в България, не е виждала овца онлайн. Нямам баба и дядо на село, бях чувала единствено по какъв начин овчарите са възрастни хора, които водят големи стада с животни и през целия ден вървят из планините, споделя русата някогашна полицайка. У нас тя няма право да работи по специалността си и взема решение да хване гегата. Подари ми я свекъра с думите: „ Ти несъмнено си най-хубавата овчарка в България”, смее се Наталия. Обяснява, че овцете са като хората, всички имат собствен темперамент. Има и по-буйни, и по-кротки, само че ги обича всички.

В началото на стажа като чобанка не липсвали и смешни случки. Докато овладее „ езика” на стадото, овцете се пръскали на разнообразни направления и тя се виждала в знамение по какъв начин да ги събере.

Не съм губила овца, само че най-тежкото е, когато някоя тръгне да се агни на полето. Стадото не чака, а не можеш да оставиш овцата с дребното, тъй като ще ги изгубиш, споделя Наталия. Обяснява, че харесва това, което прави. Сама го желаех и ми работи зареждащо. Смятам, че животните са по-добри от хората, а овчарските кучета схващат човешката душа, на тях можеш да се довериш и да бъдеш сигурен, че няма да те предадат, споделя Наталия. Така 4 години към този момент тя броди всеки ден из полетата към Скутаре.

На доста хора им се коства необичайно, като ме видят - млада руса жена пасе стадо овце, а с нея няколко големи кучета, размишлява Наталия. И добавя, че не съжалява за нищо. Хлопките на овцете, кучетата, всичко това ме кара да се усещам, че пребивавам, признава тя.

Смята, че на някои им се вижда необичайно, тъй като множеството млади девойки не могат да решат какво желаят в този живот. Те не могат да се дефинират. Аз взех решение, че желая животни и си ги виждам. Кучета, овце - това е моят избор. Предпочитам да поддържам връзка с животни. Цял живот съм с тях. Бях на 4-5 години и непрекъснато носех у дома котенца, кучета, лястовички, паднали от гнездата, врабчета, гълъбчета.



Хората тук ни се смеят и ни изясняват, че би трябвало да отворим зоологическа градина, тъй като се грижим за 70 овце, 15-20 пастирски кучета, кон, магаре, кокошки, пилета, гълъби.

Когато отивам на посетители при родителите ми в Молдова, обезумявам от колите, от забързаните хора... А на село усещаш, че има един-естествен и спокоен живот. Цял живот моята фантазия бе да имам доста кучета, да ги развъждаме и гледаме и тя се сбъдна, споделя Наталия.

Мъжът от доста години се занимава със съхраняването на породата кучета българска овчарка. Той е шефът, а тя отговорник по селекцията. Дори на сватбата им подкумовете били пастирски кучета.

Скоро русата овчарка ще яхне и кон. Наталия към този момент си го е избрала. Предстои да го образова и счита да излиза с него, когато повежда стадото на паша.

Русата ездачка

Не съм яздила в никакъв случай, но не ме е боязън. Както споделяше татко ми, ти си мъжко момиче, и може би по тази причина си избрах и мъжка специалност - следовател. Работила съм единствено с мъже и знам, че постоянно би трябвало да разчиташ единствено на себе си.

Среднощен маникюр

Разбира се, и нищо женско не е непознато. Успява да откри време и за прическа, маникюр и педикюр, но си ги прави сама у дома и през нощта, когато детето спи. Смята, че всяка същинска жена би трябвало да се грижи за външния си вид
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР