Чарът съчетава много детайли, като външен вид, стил на облекло,

...
Чарът съчетава много детайли, като външен вид, стил на облекло,
Коментари Харесай

Очарователни ли сте: 7 знака, които доказват, че притежавате неустоим чар

Чарът съчетава доста елементи, като външен тип, жанр на облекло, мимики и жестове, взор и глас, държание и другарство, възприятие за комизъм и така нататък Но най-важната линия на очарователния човек е неговата непринуденост. Той е открит и откровен, не се опасява да бъде себе си, не е двуличен и не се оправдава. Понякога думите му могат да нараняват, само че в това време укрепват още повече доверието в неговата почтеност.

Има доста фактори, които въздействат върху чара. И в множеството случаи е мъчно да се каже какво тъкмо притегля в даден човек. Затова още от антични времена чарът се свързва с необяснимо мистично привличане.

Чарът е самостоятелна и постоянно неуловима линия. Не може да се прави оценка по някакви справедливи критерии, няма стандарти за това. И даже в случай че в общи линии разбираме какво харесваме в даден човек, може да бъде съвсем невероятно да го разбираем с съответни думи. Чарът може да зависи от външния тип, само че той въобще не е обвързван с хубостта.

Тъй като се основава най-вече на искреността, невероятно е да се имитира. Горделивостта, преструвката и лицемерието рано или късно се издават, правейки индивида по-малко прелъстителен за другите. Очарователната персона притегля със своята елементарност и неприкритост, тъй като не се опасява да бъде уязвима.

Чарът постоянно се бърка или приравнява с харизмата, само че това е неправилно. Чарът кара другите да симпатизират на индивида, да го считат за добър, прелъстителен, благонадежден. Харизмата е лидерско качество, което провокира почитание и интерес. Един харизматичен човек може да не се хареса на всички и даже да нервира другите, само че всеки намира концепциите му за забавни и вълнуващи. Той знае по какъв начин да сътвори екип и да го управлява.
Както към този момент разбрахме, чарът е самостоятелна линия, която всеки човек се образува от разнообразни персонални характерности.

7 от най-значимите съставния елемент на чара

Искреност
Всеки човек може да разпознае фалша и преструвката. Ласкавите думи може да са му приятни, само че той схваща, че от подобен събеседник не може да се чака почтеност. Очарователният човек постоянно е откровен, той непосредствено споделя всичко, което мисли, без да се опасява да обиди с истината. Понякога забележките му могат да бъдат остри, само че интуитивно усещаме, че на подобен човек може да се има вяра.
Общителност
Очарователният човек е отворен за връзка. Той е радостен и нехаен, няма да откаже да ви изслуша. В същото време той не влиза в разногласия и е добросърдечен към рецензиите, отправени към него. Той несъмнено не е от тези, които ще запомнят изкривено изречена фраза и постоянно ще ви припомнят по какъв начин сте наранили възприятията му. Лесно и прелестно е да поддържате връзка с него, тъй като не е нужно деликатно да подбирате думите си.
Оптимизъм
Не е загадка, че оптимистите са доста по-симпатични от песимистите. В същото време това е позитивно отношение, което прибавя сексапил, само че не и прекалено и неподкрепено самочувствие. Очарователната персона постоянно е настроена за триумф, не се отхвърля след най-малкия неуспех и не подлага на критика другите за грешките им.
Чувство за комизъм
Всеки харесва навременни смешки, които могат да разсеят ситуацията и да подобрят настроението. И всеки харесва хора, които не се наскърбяват от смешки, адресирани до тях, тъй като това е значим съставен елемент на възприятието за комизъм.
Емпатия
Способността да съчувствате на близките демонстрира, че ви е грижа за тях. Ето за какво човек, талантлив с емпатия, намира по-лесно общ език както с близки хора, по този начин и с изцяло непознати.
Простота
Точно простотата е един от основните детайли на чара. Хората харесват тези, с които е се поддържа връзка елементарно. Разбира се, тук не става въпрос за тесногръдие и дивотия. Простотата значи, че човек не се пробва да се издига над другите и не се прави на благородник.
Самодостатъчност
Хубаво е да поддържате връзка със мощен и самодостатъчен човек, който е в положение самичък да се оправи с всевъзможни проблеми. Такива хора в никакъв случай не се появяват в несъответствуващ миг, не се постановат, не желаят услуги, не основават проблеми или не ви слагат в неловко състояние.

Заслужава да се означи, че можете да бъдете очарователни даже да не притежавате всички изброени качества. И въпреки всичко всяко от тях може доста да усили чара ви, а наличието на всичките седем ви прави доста известен и издирван човек, без значение от външния тип и други характерности.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР